مقالات

DNS چیست و چه کاری انجام میدهد؟

dns چیست؟

DNS چیست؟ DNS مخفف Domain Name System است، میتواند هاست و دامنه را بهم متصل کند یکی از پایه های اینترنت است و اکثر ما در طول روز بدون اینکه بدانیم از DNS استفاده می کنیم. در این مقاله سعی کردیم مفهوم و کارایی DNS را بررسی کنیم و همچنین برخی از مزایا و معایب آن را بیان کنیم. ما در بسیاری از فعالیت های روزانه خود از DNS استفاده می کنیم، مانند کار با تلفن همراه، چک کردن ایمیل و گشت و گذار در اینترنت. اما DNS چیست؟

DNS چیست؟

DNS مانند یک دفترچه تلفن برای اینترنت است. همانطور که از دفترچه تلفن برای تماس با افراد به جای حفظ شماره آنها استفاده می کنید، DNS نیز مانند دفترچه تلفن بدون نیاز به یادآوری آدرس های IP عمل می کند. همانطور که می دانید کامپیوترها از اعداد یا آدرس های IP برای اتصال به یکدیگر استفاده می کنند.

Domain Name System یک دایرکتوری توزیع شده است که نام های دامنه قابل خواندن برای انسان مانند www.respina.net را به اعداد قابل خواندن توسط کامپیوتر، یعنی آدرس های IP تبدیل می کند. برعکس در مورد DNS نیز صادق است، که سیستمی است که نام دامنه های وب را سازماندهی می کند و آنها را برای همه کسانی که می خواهند به شبکه متصل شوند قابل درک تر می کند.

DNS چگونه کار می کند؟

هنگامی که از یک وب سایت بازدید می کنید، رایانه شما یک سری مراحل را طی می کند تا یک آدرس وب قابل خواندن توسط انسان را به یک آدرس IP قابل خواندن توسط ماشین تبدیل کند. هر بار که از نام دامنه استفاده می کنید، چه در حال مرور یک وب سایت، ارسال ایمیل یا گوش دادن به ایستگاه های رادیویی اینترنتی باشید، این اتفاق می افتد.
هر سایت نامگذاری شده می تواند با بیش از یک آدرس IP مطابقت داشته باشد. در واقع، سایت ها صدها آدرس IP دارند که با یک نام دامنه منطبق است. در نتیجه، سیستم DNS برای تبدیل آدرس‌های IP به نام‌های دامنه قابل خواندن برای کاربر مورد نیاز است، زیرا به خاطر سپردن اعداد بزرگ از نام دامنه ثابت سخت‌تر است.
وقتی تعداد درخواست‌های بازدید از یک سایت افزایش می‌یابد، زمان زیادی طول می‌کشد تا به درخواست شما پاسخ داده شود. در عوض، اطلاعات DNS در چندین سرور به اشتراک گذاشته می شود.
این احتمال وجود دارد که شما چندین بار در روز از یک سایت بازدید کنید با ذخیره در حافظه کش، نیازی به جستجوی نام دامنه با آدرس IP نیست. در نتیجه، تعداد دفعاتی که باید از DNS استفاده شود کمتر از تعداد دفعاتی است که یک سایت را در مرورگر جستجو می کنید.
DNS از یک پایگاه داده سلسله مراتبی استفاده می کند که حاوی اطلاعاتی در مورد نام دامنه است. فرض کنید نام دامنه یک سایت را در مرورگر خود وارد کرده اید. اولین کاری که رایانه شما انجام می دهد این است که درخواستی را به سرور DNS محلی سیستم عامل ارسال کند تا بررسی کند که آیا پاسخ مورد نیاز شما در حافظه کش رایانه ذخیره شده است یا خیر.
اگر در حافظه کش یافت نشد، درخواست شما از طریق اینترنت به یک یا چند سرور DNS که معمولاً توسط ارائه دهنده خدمات اینترنت شما با آنها تماس گرفته می شود، ارسال می شود. اگر اطلاعات لازم در این سرورهای DNS یافت نشد، درخواست به سرورهای خارجی دیگر ارسال می شود.

مزایای DNS چیست؟

مزیت اصلی سیستم DNS این است که استفاده از اینترنت را تا حد زیادی تسهیل می کند. اگر برای بازدید از سایت‌ها مجبور بودیم تمام آدرس‌های IP را که می‌خواستیم به آن‌ها دسترسی داشته باشیم پیگیری کنیم، بسیار دست و پا گیر و دشوار می‌شد. با استفاده از DNS نیازی به حفظ این رشته اعداد نیست و برای دسته بندی، آرشیو و کمک به موتورهای جستجو مناسب است.
مزیت قابل توجه دیگر پایداری آن است. به دلایل مختلف، آدرس های IP می توانند تغییر کنند.

بنابراین اگر می خواهید به یک وب سایت دسترسی داشته باشید، نه تنها باید آدرس IP آن را بدانید، بلکه این اطلاعات باید به روز باشد. سیستم DNS مسئول به روز رسانی آدرس های IP به شیوه ای بسیار سریع و یکنواخت است و دسترسی به وب سایت ها را برای ما آسان می کند.

معایب DNS چیست؟

در کنار تمام مزایا و کاربردهای DNS، معایبی نیز برای آن وجود دارد. یکی از معایب اصلی آن حملات DNS است که در آن مهاجم به منظور کلاهبرداری، آدرس واقعی را با یک آدرس جعلی جایگزین می کند و کاربران را فریب می دهد تا آنها را بدون اطلاع آنها به آدرس های مخرب هدایت کنند. معمولا هدف از این کار به دست آوردن اطلاعات بانکی یا سایر داده های مهم و حساس کاربران است.
اگر بدافزار تنظیمات سرور DNS شما را تغییر داده است، وارد کردن URL ممکن است شما را به یک وب سایت کاملاً متفاوت یا به وب سایتی که شبیه وب سایت بانک شما است هدایت کند. ممکن است نام کاربری و رمز عبور شما را بگیرد و اطلاعات لازم برای دسترسی به حساب بانکی شما را در اختیار افراد خاطی قرار دهد.
بدافزار برخی از سرورهای DNS را هک میکند تا شما را از وب‌سایت‌های مورد نظر به وب‌سایت‌های ویروسی جعلی پر از تبلیغات هدایت کند، و این تصور نادرست را ایجاد می‌کند که برای حذف ویروس به برنامه‌هایی نیاز دارید که واقعاً مخرب هستند.

انواع سرورهای DNS

  • Root Servers: این سرورها، بالاترین سطح سلسله مراتب DNS هستند و اطلاعات اولیه درباره سایر سرورهای DNS را در اختیار دارند.
  • TLD یا Top-Level Domain: این سرورها، اطلاعات مربوط به دامنه‌های سطح بالا مانند .com، .net و .org را مدیریت می‌کنند.
  • Name Servers: این سرورها، اطلاعات مربوط به دامنه‌های خاص را مدیریت می‌کنند.

اهمیت DNS

  • دسترسی آسان به اینترنت: بدون DNS، استفاده از اینترنت بسیار دشوار و پیچیده می‌شد.
  • سرعت دسترسی: سرورهای DNS با ذخیره کردن اطلاعات در حافظه کش، سرعت دسترسی به وب‌سایت‌ها را افزایش می‌دهند.
  • قابلیت اطمینان: DNS به عنوان ستون فقرات اینترنت، نقش مهمی در قابلیت اطمینان و دسترسی پذیری ایفا می‌کند.

مشکلات رایج DNS

  • DNS error: این خطا به این معنی است که کامپیوتر شما نمی‌تواند آدرس IP متناظر با نام دامنه را پیدا کند.
  • DNS caching: گاهی اوقات، اطلاعات DNS در حافظه کش دستگاه شما ذخیره می‌شود و ممکن است منجر به نمایش صفحات قدیمی شود.

جمع‌بندی

در پاسخ به اینکه DNS چیست و چه کاربردی دارد باید بگوییم که DNS یک سیستم حیاتی در شبکه اینترنت است که به ما امکان می‌دهد تا با استفاده از نام‌های دامنه به راحتی به وب‌سایت‌ها دسترسی پیدا کنیم. درک نحوه کار DNS به شما کمک می‌کند تا مشکلات مربوط به اتصال به اینترنت را بهتر تشخیص و حل کنید. در واقع DNS پل ارتباطی بین دامنه و هاست شماست در زمان خرید هاست دو DNS به شما ارائه می شود که می توانید روی دامنه خود ثبت کنید تا هاست و دامنه متصل شوند.

پاسخ دهی

  • Rating
X