مقالات

هاست چیست و چگونه کار میکند؟

هاست چیست

خدمات میزبانی وب به شما امکان می دهد یک وب سایت یا برنامه را در اینترنت منتشر کنید. وقتی سرویسی را برای وب سایت خود خریداری می کنید، در واقع فضایی را بر روی یک سرور فیزیکی اجاره می کنید تا سایت یا برنامه خود را در وب نمایش دهید و تمام فایل ها و داده های لازم برای عملکرد صحیح وب سایت خود را در آن ذخیره کنید.
در این مقاله درباره هاست چیست؟ توضیح دادیم همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنید.

به زبان ساده، هاست یا میزبانی وب، فضایی است که شما در یک سرور (کامپیوتر بسیار قدرتمند) اجاره می‌کنید تا فایل‌های وب‌سایت خود را در آن قرار دهید. این فضا همانند خانه‌ای است که وب‌سایت شما در آن قرار می‌گیرد و از طریق اینترنت به همه افراد قابل دسترسی می‌شود. برای خرید هاست و دامنه میتوانید با کارشناسان ما در مجموعه فرتاک سرور تماس بگیرید. در آموزش های قبلی ویژگی های هاست خوب را بررسی کردیم در این راهنما تصمیم داریم انواع هاست را بررسی کنیم.

هاست چیست به زبان ساده

سروری که وب سایت شما را میزبانی می کند در واقع نوعی کامپیوتر است که فضایی ارائه میدهد تا دیتای سایتتان را روی آن قرار دهید و در معرض نمایش بازدیدکنندگان وب بگذارید. سرور هاست به شما امکان می دهد تمام داده های وب سایت را روی آن ذخیره کنید. در واقع زمانی که کاربر نام دامنه شما را در نوار آدرس مرورگر خود وارد می کند، سرور میزبان وب سایت تمامی فایل های لازم برای بارگذاری و نمایش وب سایت شما را به مرورگر کاربر منتقل می کند.

می توانید خودتان وب سایتتان را میزبانی کنید، اما انجام این کار به مهارت های فنی گسترده و منابع قوی نیاز دارد. میزبانی وب سایت و در واقع داشتن یک مرکز داده خانگی مستلزم راه اندازی و پیکربندی یک وب سرور از ابتدا تا انتها است و از سویی نگهداری یک سرور مستلزم داشتن تجهیزات، زیرساخت، سخت افزار و نرم افزار است. علاوه بر این، شما باید تمام فرایندهای تعمیرات و نگهداری را خودتان انجام دهید.

زمانی که میزبانی وب سایت خود را به شرکت های هاستینگ واگذار می کنید، شرکت های ارائه دهنده خدمات میزبانی وب باید از امنیت و عملکرد بهینه وب سایت شما اطمینان حاصل کنند. علاوه بر این، آنها جنبه های پیچیده میزبانی وب، از نصب نرم افزار گرفته تا پشتیبانی فنی را بهتر میدانند. پس اگر می خواهید وب سایت خود را خودتان میزبانی کنید، بهتر است جوانب مختلف را بسنجید و مزایا و معایب شرکت های هاستینگ را با هم مقایسه کنید و در نهایت بهترین و صحیح ترین تصمیم را بگیرید. پیشنهاد ما این است که میزبانی سایت را به بهترین شرکت های هاستینگ مثل فرتاک سرور واگذار کنید.

هاست چگونه کار می‌کند؟

هاست یک فضای انلاین است که اطلاعات سایت یا اپلیکیشن شما روی آن ذخیره  می شود عملکرد هاست در یک نگاه کلی به 6 گام زیر خلاصه می شود:

  1. سرور: یک کامپیوتر بسیار قدرتمند است که به صورت ۲۴ ساعته به اینترنت متصل است و می‌تواند هزاران وب‌سایت را به طور همزمان میزبانی کند.
  2. فضای هاست: هر وب‌سایت یک فضای مشخص روی سرور دارد که فایل‌های آن (مانند تصاویر، صفحات HTML، و …) در آن ذخیره می‌شوند.
  3. دامنه: آدرس اینترنتی است که کاربران برای دسترسی به وب‌سایت شما تایپ می‌کنند. این آدرس به یک آدرس آی پی (IP) که نشان‌دهنده مکان دقیق سرور است، متصل می‌شود.
  4. درخواست کاربر: وقتی کاربری آدرس وب‌سایت شما را در مرورگر تایپ می‌کند، یک درخواست به سرور ارسال می‌شود.
  5. پاسخ سرور: سرور فایل‌های مورد نیاز برای نمایش آن صفحه را پیدا کرده و به مرورگر کاربر ارسال می‌کند.
  6. نمایش صفحه: مرورگر کاربر فایل‌های دریافتی را تفسیر کرده و صفحه وب را نمایش می‌دهد.

هاست چیست

آشنایی با انواع هاست

هاست‌ها انواع مختلفی دارند که هر کدام برای نیازهای خاصی مناسب هستند. مثلا هاست براساس نوع سیستم عامل نصب شده روی سرور به دو دسته هاست لینوکس و هاست ویندوز تقسیم بندی می شود اما براساس قدرت و منابع در سه بخش بندی زیر تفکیک می شود:

  1. هاست اشتراکی
  2. سرور مجازی
  3. سرور اختصاصی

پس از دانستن اینکه هاست چیست؟ باید انواع میزبانی وب را بشناسید. انواع مختلفی از خدمات میزبانی وب وجود دارد و شرکت های هاستینگ خدمات میزبانی متفاوتی را به کاربران ارائه می دهند.
با گزینه‌های میزبانی وب و خدمات میزبانی زیادی که وجود دارد، تصمیم گیری اینکه کدام یک برای وب سایت شما بهترین است، می‌تواند چالش برانگیز باشد.
برای خرید هاست یا میزبانی مناسب، لازم است انواع آن را بشناسید و با توجه به نیاز و اندازه و نوع کسب و کار خود هاست مناسب را انتخاب کنید. هاست بر اساس نوع سرویس به انواع مختلفی تقسیم می شود که عبارتند از:

  • هاست اشتراکی
  • هاست اختصاصی
  • هاست ابری
  • هاست وردپرس
  • سرور مجازی VPS
  • و…

سرویس هاست براساس سیستم عامل نصب شده روی سرور در دو دسته بندی زیر قرار میگیرد:

  1. هاست لینوکس
  2. میزبان ویندوز

نوع دیگری از طبقه بندی بر اساس موقعیت جغرافیایی است که شامل موارد زیر است:

  1. هاست داخلی
  2. میزبان خارجی

نکته: ما در آموزش های پیشین ب اینکه هاست ایران بهتر است یا هاست خارج اشاره کردیم و به طور مفصل به بررسی این موضوع پرداختیم.

به عنوان مثال با مشاهده سرویس میزبانی وب لینوکس ایران در سایت هاست متوجه می شوید که سیستم عامل لینوکس و سرور با توجه به این تقسیم بندی ها در ایران هستند.

هاست چیست؟

هاست اشتراکی چیست؟

چندین وب‌سایت روی یک سرور به اشتراک گذاشته می‌شوند. مناسب برای وب‌سایت‌های کوچک و متوسط با ترافیک نسبتا معمولی است و اقتصادی‌ترین نوع هاست بشمار می رود. با رشد وبسایت میتوانید این پلن را نیز ارتقا دهید.

هاست اشتراکی به این معنی است که منابع پردازشی سرور از جمله حافظه رم، پردازنده،  فضای ذخیره سازی سرور و… بین چندین کاربر به اشتراک گذاشته شده است. به دلیل سادگی و مقرون به صرفه بودن، هاست اشتراکی یک راه حل عالی برای مشاغل کوچک، وب سایت های شخصی و کسب و کارهای کوچکی است که نیاز به هاست مقرون به صرفه دارند.

مزایای هاست اشتراکی چیست؟

  • مقرون به صرفه و ایده آل برای وب سایت هایی در مقیاس متوسط و کوچک
  • بدون نیاز به تخصص فنی
  • سرور از پیش پیکربندی شده
  • بدون نیاز به مدیریت و نگهداری سرور
  • امکان ارتقاء به پلن هایی با منابع بالاتر

حتما زمان خرید هاست اصطلاحات زیادی به گوشتان رسیده مثل سرور مجازی و مدیریت منابع و… در ادامه تمام این موارد را بررسی میکنیم.

هاست وردپرس

هاست وردپرس یک سرویس بهینه شده برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس (CMS) است که به بارگذاری سریعتر سایت شما کمک می کند و مشکلات احتمالی را به حداقل می رساند. برای میزبانی وب سایت های وردپرسی می توانید از انواع دیگر میزبانی وب استفاده کنید و نمیگوییم صرفا از هاست وردپرس استفاده کنید اما این سرویس مخص سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهینه سازی و پیکربندی شده است و میتواند به نیازهای سایت وردپرسی بهترین پاسخگویی را داشته باشد.

به عنوان مثال، برای یک وب سایت وردپرس، خرید یک هاست لینوکس می تواند مناسب باشد. به طور معمول، هاست وردپرس دارای ویژگی هایی مانند افزونه هایی برای بهبود عملکرد وب سایت مانند مدیریت کش، امنیت و ابزارهای جانبی مخصوص وردپرس است.

مزایای هاست وردپرس

  • کم هزینه و مناسب برای مبتدیان
  • برای سایت های وردپرس بهینه شده است.
  • تیم پشتیبانی آموزش دیده در مورد مسائل وردپرس
  • افزونه ها و تم های از پیش نصب شده وردپرس
  • ابزارهای کاربردی هاست مخصوص وردپرس کاران

به طور خاص برای وب‌سایت‌هایی که با سیستم مدیریت محتوای وردپرس ساخته شده‌اند، بهینه شده است. این نوع هاست سازگار با وبسایت های تحت php به ویژه وردپرس است. در حقیقت سرور متناسب با نیازهای یک وبسایت وردپرسی کانفیگ و بهینه سازی شده است. اگر از وبسایت وردپرسی استفاده می کنید به هاست وردپرس فرتاک سرور سر بزنید.

هاست اختصاصی چیست؟

هاست اختصاصی یک سرویس اختصاصی با کانفیگی متفاوت و منابعی فراتر از یک هاست معمولی است. از طریق کنترل پنل سرور می توانید تنظیمات سرویس اختصاصی را تغییر دهید و به اصطلاح سرور را پیکربندی کنید، سیستم عامل و نرم افزار مورد نظر خود را انتخاب کنید و کل محیط سرور را بر اساس نیاز خود شخصی سازی کنید. البته این دسترسی ها به سیاست های کاری شرکت اراپه دهنده هم بستگی دارد. باید بدانید که یک سرور اختصاصی نسبت به هاست اشتراکی و سرور مجازی قدرت بالاتری دارد چون کل منابع پردازشی در اختیار شماست بنابراین میزبانی اختصاصی یک گزینه ایده آل برای کسب و کارهای آنلاین بزرگی است که با ترافیک بالا سروکار دارند.

یک سرور فیزیکی کامل در اختیار شما قرار می‌گیرد. مناسب برای وب‌سایت‌های بسیار بزرگ و پر ترافیک که به منابع بسیار زیاد و امنیت بالا نیاز دارند. این سرویس بالاترین سطح دسترسی و قدرت را به کاربر اعطا می کند. یک سرور فیزیکی تمام و کمال با تمام منابع در اختیار یک شخص قرار میگیرد و مانند یک سرویس vip عمل میکند.

هاست ابری چیست؟

برای اراپه هاست ابری از روش های سنتی فاصله گرفته و از قدرت چندین سرور بهره گرفته می شود. هاست ابری از چندین سرور برای میزبانی وب سایت ها استفاده می کند. بنابراین در صورت افزایش ترافیک و یا بروز مشکل دیگر برای یکی از سرورها، بقیه سرورها وب سایت های سرور آسیب دیده را در اختیار خواهند گرفت و مشکلی پیش نخواهد آمد.
از آنجایی که میزبانی ابری برای میزبانی وبسایت ها به مجموعه ای از سرورهای وب متکی است، کسب‌وکارهایی با چندین وب‌سایت و سایت‌های مقیاس بزرگ مانند فروشگاه‌های تجارت الکترونیک می‌توانند بیشترین سود را ببرند، زیرا میزبانی ابری دارای آپ‌تایم بالایی است که باعث می‌شود وب‌سایت‌های میزبان ابری کمترین زمان خرابی را داشته باشند. جالب است بدانید سرویس های فرتاک سرور به شیوه ابری با پایداری 100 درصد ارائه میشوند.

منابع سرور به صورت دینامیک و بر اساس نیاز وب‌سایت شما تخصیص داده می‌شود. این سرویس بالاترین میزان پایداری را ارائه می دهد و قطعی آن نسبت به سرویس های غیرابری بسیار پایین تر است برهمین اساس میتوان گفت که سرویسی قابل اعتماد است از سویی انعطاف‌پذیر و قابل ارتقا است.

مزایای هاست ابری

  • کاهش احتمال خرابی نرم افزار و سخت افزار سرور
  • متعادل کردن ترافیک سرور و جلوگیری از حملات DDoS
  • وب سایت شما محدود به منابع یک سرور نیست.
  • بهره گیری از قدرت پردازشی حاصل از چند ده سرور
  • کاهش ریسک های قطعی سرور به دلیل خرابی یا سوختگی قطعات
  • و…

سرور مجازی VPS چیست؟

قبل از خرید سرور مجازی باید با چیستی آن بیشتر آشنا شوید. این نوع میزبانی وب، وب سایت شما را روی یک سرور فیزیکی با سایر کاربران به اشتراک می گذارد، اما میزبان وب برای هر کاربر یک پارتیشن مجازی ایجاد می کند بنابراین سایتی که روی سرور مجازی خارجی یا سرور مجازی ایرانی میزبانی می شود، میزان منابع تخصیص یافته را دریافت می کند و بر خلاف هاست اشتراکی، از منابع سرور به صورت اشتراکی استفاده نمی کند. به عبارت ساده تر، سرور مجازی بخشی از یک سرور کامل است. سرور فیزیکی اصلی به سرورهای مجازی با سیستم های مجازی سازی تقسیم می شود و هر کاربر یک سرویس سرور مجازی خارجی یا یک سرور مجازی ایرانی برای راه اندازی سایت تهیه می کند و منابع اختصاصی خود را دارد. میزبانی VPS یک گزینه عالی برای سایت های با ترافیک متوسط، فروشگاه های تجارت الکترونیک و وبلاگ های بزرگ با ترافیک رو به رشد است.

یک سرور مجازی که منابع آن بین چندین کاربر تقسیم می‌شود، اما هر کاربر کنترل کامل روی سیستم عامل خود را دارد. مناسب برای وب‌سایت‌هایی که به منابع بیشتری نیاز دارند و کنترل بیشتری بر روی محیط سرور می‌خواهند. سرور مجازی در موقعیت های متنوعی ارائه می شود اما از بهترین آنها می توان به سرور مجازی ایران و سرور مجازی آلمان اشاره کرد.

مزایای سرور مجازی

  • منابع اختصاصی و بالا
  • بی اثر بودن عملکرد وب سایت شما در صورت افزایش ترافیک در سایر وب سایت ها
  • قابلیت سفارشی سازی
  • دسترسی روت سرور
  • امکان پیکربندی اختصاصی و دلخواه

تفاوت هاست لینوکس و هاست ویندوز

به طور کلی می توان گفت که تفاوت هاست لینوکس و ویندوز در سیستم عامل سرورها است. برای خرید هاست لینوکس باید بدانید که سیستم عامل سرور آن لینوکس و مناسب برای وب سایت هایی با زبان های برنامه نویسی پرکاربرد مانند php، جاوا و … است. برای خرید هاست ویندوز باید بدانید که سیستم عامل سرور آن ویندوز یکی از زبان های برنامه نویسی است. از ASP و ASP.NET پشتیبانی می کند. بنابراین قبل از خرید هاست حتما بررسی کنید وبسایت شما روی کدام نوع سیستم عامل پشتیبانی میشود.

تفاوت هاست داخلی و هاست خارجی

یکی از مواردی که در خرید هاست باید به آن توجه کنید تاثیر هاست بر سرعت بارگذاری وب سایت است. موقعیت جغرافیایی سرور میزبان وب سایت تاثیر مستقیمی بر بارگذاری اولیه وب سایت دارد. هرچه فاصله بین سرور و کاربر کمتر باشد، سرعت بارگذاری اولیه وب سایت بیشتر می شود. هاست داخلی همان هاست ایران است و به این معنی است که دیتاسنتر سرور میزبان در داخل ایران است بنابراین نتیجه میگیریم که تفاوت هاست داخلی و هاست خارجی در موقعیت جغرافیایی دیتاسنتر است. در انتخاب هاست داخلی و خارجی به فاکتورهایی مثل پینگ و کانفیگ آن دقت کنید.

فاکتورهای انتخاب بهترین هاست

همانطور که وب سایت شما رشد می کند، ممکن است به فضای ذخیره سازی اضافی، پهنای باند و انواع دیگر منابع نیاز داشته باشید در این صورت ممکن است به فکر ارتقاء سرویس های هاست خود باشید یا خدمات هاست ابری یا سرور مجازی ایران را برای وب سایت خود در نظر بگیرید. بنابراین یکی از مواردی که در انتخاب شرکت هاستینگ و ثبت سایت باید به آن توجه کنید، ارائه انواع خدمات میزبانی وب است که در صورت نیاز می توانید هر زمان که بخواهید آن ها را ارتقاء دهید. علاوه بر این، هنگام تصمیم گیری بین ارائه دهندگان میزبانی وب، مواردی برای تجزیه و تحلیل و مقایسه وجود دارد.

1- کنترل پنل هاست را بررسی کنید

با کمک کنترل پنل هاست، می توانید خدمات میزبانی خود را بدون ورود به وب سرور مدیریت کنید. بنابراین بهتر است در هنگام خرید هاست یا خرید سرور از خدمات شرکت های میزبانی استفاده کنید که کنترل پنل ساده و آسانی را برای مدیریت هاست در اختیار کاربران با هر سطح مهارتی قرار می دهند.

به عنوان مثال cPanel یکی از محبوب ترین کنترل پنل های سرور لینوکس است. cPanel به کاربران اجازه می دهد تا همه چیز را در یک واحد مدیریت کنند. در واقع سی پنل یکی از استانداردترین کنترل پنل ها و ساده ترین راه برای مدیریت وب سایت شماست. کنترل پنل محبوب دیگری که برای مدیریت سرورهای سیستم عامل لینوکس و ویندوز استفاده می شود، کنترل پنل پلسک است.

2- آپتایم ارائه دهنده میزبانی وب خود را بررسی کنید

سرورهای وب ضعیف یا ناپایدار، خرابی های مکرر و غیرمنتظره می توانند به طور جدی بر اعتماد کسب و کار و مشتریان شما تأثیر بگذارند. بنابراین، مطمئن شوید که میزبان انتخابی شما Uptime و واقعی بودن یا نبودن این عدد را اعلام می کند.

3- مشخصات فنی سرویس هاست مهم است

به غیر از انتخاب سرویس های میزبانی با فضای دیسک کافی، قدرت پردازش و پهنای باند باید به دنبال ویژگی های دیگری باشید که به اجرای درست وب سایت شما کمک می کند. بررسی مشخصات فنی و به روزرسانی سخت افزار و نرم افزار علاوه بر فضای دیسک، قدرت پردازش و سایر مقادیر ارائه شده ضروری است.

4- بررسی مرکز داده انحصاری شرکت میزبان

نکته دیگری که هنگام مقایسه شرکت های میزبانی وب باید بررسی کنید مرکز داده است. برخی از شرکت های هاستینگ مرکز داده خود را دارند و تمام خدمات خود را مستقیماً از مرکز داده خود ارائه می دهند.
اما برخی دیگر خدمات میزبانی خود را به عنوان هاست نمایندگی فروش ارائه می دهند به این معنی که آنها تنها فروشنده خدمات هستند و خدماتی که ارائه می دهند برای شرکت است.
انتخاب شرکت میزبانی وب که دارای دیتاسنتر مشخص باشد بسیار بهتر از مدل های دیگر است، زیرا قابل اعتمادتر و امن تر است و در صورت بروز مشکل مستقیماً با شرکت خدماتی در ارتباط هستید.

5- نظرات کاربران

با بررسی نظرات کاربران شرکت های هاستینگ می توانید از نوع خدمات و کیفیت خدمات شرکت های مختلف اطلاعات کسب کنید و بهترین تصمیم را بگیرید. می توانید نظرات کاربران را در وب سایت های ارائه دهندگان خدمات میزبانی، مقالاتی که خدمات هاستینگ را بررسی کرده اند و شبکه های اجتماعی بررسی کنید.

6- بررسی امنیت سرویس های میزبانی

یکی از مواردی که برای انتخاب بهترین شرکت هاستینگ باید بررسی کنید، اقدامات امنیتی است. در این راستا، اطمینان حاصل کنید که ارائه دهنده خدمات هاست مجهز به سیستم های امنیتی پیشرفته برای محافظت از سایت شما در برابر بدافزارها یا حملات DDoS و غیره است.

7- پشتیبانی فنی 24 ساعته

اگر وب سایت شما با تاخیرهای غیرمنتظره، خرابی یا حتی مشکلات امنیتی مواجه شد، پشتیبانی فنی 24 ساعته به کمک شما خواهد آمد. بنابراین، بررسی کنید که آیا سرویس میزبانی وب سایت شما پشتیبانی 24/7 را ارائه می دهد یا خیر. فرتاک سرور این پشتیبانی را برای شما ارائه میدهد.

یکی دیگر از مواردی که در هنگام مواجهه با مشکل به شما کمک می کند، پایگاه دانش است. پایگاه دانش مجموعه ای از مقالات کاربردی است که در صورت بروز مشکل می توانید از آنها استفاده کرده و راه حلی برای آن بیابید. پس بهتر است به داشتن دانش بنیان توجه کنید. در این مقاله به طور کامل درباره هاست چیست؟ توضیح دادیم برای کسب اطلاعات بیشتر دیگر مقالات ما را مطالعه کنید.

عوامل مهم در انتخاب هاست

در انتخاب هاست باید فاکتورهای متعددی مورد بررسی قرار گیرد اما به طور کلی زمان خرید هاست حتما موارد زیر را در نظر داشته باشید و سپس براساس این فاکتورها یک سرویس میزبانی مناسب تهیه کنید:

  • فضای هاست: میزان فضایی که برای ذخیره فایل‌های وب‌سایت شما در نظر گرفته شده است.
  • پهنای باند: میزان داده‌ای که می‌تواند در یک بازه زمانی مشخص منتقل شود.
  • تعداد مجاز پایگاه داده: تعداد پایگاه داده‌ای که می‌توانید ایجاد کنید.
  • پشتیبانی: کیفیت پشتیبانی ارائه شده توسط شرکت هاستینگ.
  • امکانات اضافی: مانند گواهی SSL، ایمیل، بک‌آپ گیری و …

انتخاب هاست مناسب

انتخاب هاست مناسب به عوامل مختلفی مانند نوع وب‌سایت، میزان ترافیک، بودجه و نیازهای شما بستگی دارد. بهتر است قبل از انتخاب هاست، نیازهای خود را به دقت بررسی کرده و با مشاورین این حوزه مشورت کنید. فرتاک سرور به صورت 24 ساعته در 7 روز هفته آماده ارائه مشاوره به شماست تنها کافیست با شماره 02191005375 تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت کنید.

پاسخ دهی

  • Rating
X