اخبار

کابینه مسعود پزشکیان چه کسانی هستند؟ معرفی لیست احتمالی

کابینه احتمالی مسعود پزشکیان

کابینه مسعود پزشکیان چه کسانی هستند؟ یک لیست احتمالی از کابینه پزشکیان معرفی شده است. طبق لیست پیشنهادی کابینه پزشکیان وزیر نفت و… چه کسانی خواهند بود؟ این سوال ذهن میلیون ها نفر را درگیر کرده است اما طی روز یا ماه های آینده کابینه پزشکیان به طورر رسمی معرفی خواهند شد در حال فقط یک لیست احتمالی از کابینه در دست است و باید دید آیا افراد کابینه قبلی همچنان در ایت لیست قرار دارند یا نه.

در این خبر درباره کابینه مسعود پزشکیان چه کسانی هستند توضیح میدهیم. پس همراه ما باشید. گمانه زنی ها در محافل سیاسی در خصوص انتصاب وزرای کابینه پزشکی افزایش یافته و برخی رسانه ها به تحلیل ترکیب کابینه دولت چهاردهم پرداخته اند.
یورونیوز در گزارشی تحلیلی به وزرای آینده دولت چهاردهم و ترکیب احتمالی کابینه پرداخته است: بر اساس یک اصل نانوشته و مشترک، روسای جمهور در ایران حداقل گزینه های خود را برای چهار وزارتخانه اطلاعات، دفاع و امور خارجه مطرح می کنند. و کشور با آیت الله خامنه ای و پس از تایید آنها را در فهرست نهایی خود قرار می دهد.

کابینه مسعود پزشکیان و وزارتخانه های فراقوه ای

هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در اینباره گفت: به هر حال این عرف برای انتخاب وزرا از دو یا سه وزارتخانه است و صرفاً هماهنگی با رهبری است، آن وزارتخانه هایی که نوع امورشان. فوق العاده است، مانند وزارت دفاع، وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات «اینها وزارتخانه هایی هستند که طبق عرف شکل گرفته برای انتخاب آنها هماهنگی و رایزنی انجام می شود. با رهبری».

این رسم که سخنگوی شورای نگهبان از آن صحبت می کند، باعث شده تا روسای جمهور مختلف در مواردی رهبر جمهوری اسلامی را به چالش بکشند و در مواردی نیز گزینه های مد نظر رئیس جمهور منتخب با نظر رئیس جمهور وتو شده است. آیت الله خامنه ای. در نتیجه و در درجه اول می توان انتظار داشت که این بار چند نفر از کابینه احتمالی پزشکیان کنار گذاشته شوند.

مسعود پزشکیان در تبلیغات انتخاباتی خود را فردی غیرحزبی معرفی کرد که با تمام جریانات سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا همکاری می کند. وی به خصوص در دو مناظره اخیر با سعید جلیلی در دور دوم، در واکنش به اظهارات این کاندیدای تندرو که پزشکان را دولت سوم روحانی می خواند، بارها تاکید کرد که طرح چنین موضوعاتی تهمت است و شخص دوم و سوم هیچکس نیست.
وی همچنین به خاطره حضور خود در دولت محمد خاتمی اشاره کرد و تاکید کرد که در آن زمان نه عضویت در حزب مشارکت و نه از کارگزاران بود، اما با توجه به عملکرد وی، رئیس جمهور تصمیم گرفت پزشکیان را به عنوان وزیر بهداشت معرفی کند. در نتیجه اگر دکتر بخواهد به حرف هایش پایبند بماند، می توان انتظار داشت که کابینه او مانند کابینه حسن روحانی چند حزبی باشد و افرادی از جریان های مختلف سیاسی، اصلاح طلب و اصولگرا در آن نقش داشته باشند.

لیست پیشنهادی کابینه پزشکیان

پزشکیان در آخرین مناظره های انتخاباتی خود نیز چندین بار تکرار کرد که حتی افرادی از دولت ابراهیم رئیسی در ستاد پزشکیان با او همکاری می کنند. البته پزشکیان جزئیات زیادی در این زمینه ارائه نکرد، اما اگر قرار باشد به آن شعارها عمل کند، ممکن است حداقل یک نفر از این کابینه در دولت داشته باشد.

 

عزت الله ضرغامی و کیومرث هاشمی می مانند؟

برخی ناظران سیاسی از عزت الله ضرغامی و کیومرث هاشمی که در عرصه میراث فرهنگی و ورزش فعال بودند به عنوان دو گزینه احتمالی در این زمینه یاد می کنند.

کابینه احتمالی پزشکیان و جایگاه اهل سنت، کرد و بلوچ

پزشکیان در جریان تبلیغات انتخاباتی نیز از عدم حضور سیاستمداران و مدیران سنی و کرد در مناصب عالی دولتی انتقاد کرد. وی در میزگرد فرهنگی خود در سیمای جمهوری اسلامی تاکید کرد که یک فرد اهل سنت نمی تواند به پست هایی مانند وزارت در جمهوری اسلامی برسد و بخشی از نارضایتی آنها از نظام ناشی از همین احساس تبعیض است.

مشخص نیست که او قصد دارد به وعده خود عمل کند یا خیر، اما در این صورت می توان انتظار داشت که حداقل یک کرد، بلوچ یا ترکمن سنی در کابینه وی حضور داشته باشد.

موضوع دیگری که پزشکان در تبلیغات انتخاباتی خود بر آن تاکید کردند، لزوم حمایت بیشتر از زنان و دفاع از آنان در برابر اقداماتی است که امنیت و آرامش آنان را به خطر می اندازد. وی همچنین افزود: زنان در جامعه ایران به حقوق خود نمی رسند و باید فضای بیشتری برای حضور آنها در جامعه ایجاد شود. در این صورت شاید او دومین رئیس جمهور ایران پس از محمود احمدی نژاد باشد که وزیر زن را در کابینه خود معرفی می کند.

ظریف و آذری جهرمی چه سمتی را می پذیرند؟

یورونیوز نوشت: همچنین دو نفری که در کارزار انتخاباتی او نقش پررنگی داشتند محمدجواد ظریف و آذری جهرمی بودند. دو نفری که در کابینه حسن روحانی مورد هجوم اصولگرایان قرار گرفتند و طی هفته های گذشته به صورت تمام وقت در کنار پزشکان حضور داشتند و سعی داشتند مردم را برای حضور در انتخابات قانع کنند. در روزهای پایانی علی طیب نیا که از او به عنوان «فرمانده اقتصادی» تیم پزشکی مسعود پزشکیان یاد می شد به این جمع اضافه شد.

طیب نیا که در برخی گمانه زنی ها از وی به عنوان گزینه معاون اول رئیس جمهور یاد می شود، در کنار جواد ظریف و آذری جهرمی، از دیگر افرادی هستند که احتمالا در کابینه آینده مسعود پزشکیان حضور خواهند داشت. هرچند فهرست های زیادی از گزینه های احتمالی کابینه پزشکیان منتشر شده است، اما حداقل فعلاً نمی توان بر چیزی فراتر از این تاکید کرد و باید منتظر ماند و دید که رایزنی ها برای انتخاب اعضای کابینه به کجا می انجامد. کابینه ای است که راه سختی برای اخذ رای اعتماد از شورای اسلامی دارد که بخش قابل توجهی از آن را نمایندگان جبهه پایداری و حامیان سعید جلیلی تشکیل می دهند.

پاسخ دهی

  • Rating
X