مقالات

چرا لینوکس یاد بگیریم؟ لینوکس به چه دردی می خوره؟

چرا لینوکس یاد بگیریم؟ لینوکس به چه دردی می خوره؟

چرا لینوکس یاد بگیریم؟ یادگیری لینوکس به چه دردی می خوره؟ این سوالی است که برخی افراد در مواجهه با این سیستم عامل از خود می پرسند. در واقع سیستم عامل ویندوز در بین کاربران شناخته شده تر است و برای برنامه های ساده کاربری آسان تری دارد، اما برای برنامه های پیشرفته کافی نبوده و نسبت به لینوکس آسیب پذیرتر است. بنابراین اهمیت یادگیری لینوکس اینجا پررنگ تر می شود.

امروزه لینوکس در دستگاه های مبتنی بر اینترنت اشیا، ساعت های هوشمند و سرورها استفاده می شود و بهتر است فراموش نکنید که تقریبا زیرساخت اکثر سرویس های ابری را تامین می کند. دلایل متعددی برای یادگیری لینوکس وجود دارد که می توان از آن ها به آسان بودن و مدیریت راحت تر سرورها اشاره کرد.

لینوکس به چه دردی می خوره؟

لینوکس به چه دردی می خوره؟

لینوکس یکی از سیستم عامل های متن باز است که مبتنی بر سیستم عامل یونیکس بوده و توسعه آن به دهه 1970 باز می گردد. از آن جایی که یونیکس چند وظیفه ای و چند کاربره است، لینوکس نیز با همین ویژگی ها برای کاربران طراحی شد.

لینوکس شبیه به ویندوز و mac بوده و و برای توسعه دهندگان نرم افزار از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا بسیار قدرتمند بوده و در طیف گسترده ای از پروژه ها و برنامه ها کاربرد دارد.

سیستم عامل هایی که بر پایه هسته لینوکس ساخته می شوند، «توزیع» نام دارند. هسته در واقع منابع سیستم را به برنامه ها و نرم افزارها وصل کرده و نقش یک رابط را ایفا می کند.

توزیع ها همیشه با هسته، نرم افزار سیستم پشتیبانی و کتابخانه ها همراه هستند. برخی از آن ها برای کاربردهای خاص مانند امنیت سایبری و برخی دیگر برای استفاده شخصی و روزمره مناسب خواهند بود.

دلایل مهم یادگیری لینوکس

چرا لینوکس یاد بگیریم؟

اگر به تازگی در زمینه برنامه نویسی شروع به فعالیت کرده اید یا به لینوکس علاقه دارید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چرا لینوکس یاد بگیریم؟ یادگیری لینوکس دلایل مختلفی دارد که به شرح زیر هستند:

1- لینوکس، مهارتی برای تضمین آینده

روز به روز موارد بیشتر و بیشتری روی لینوکس به اجرا در می آیند و به جرات می توان گفت که در آینده این سیستم عامل در موقعیت های بیشتری مورد استفاده قرار می گیرد.

بنابراین، اگر در این زمینه مهارت داشته باشید قطعا جز افراد برتر در بازار کار قرار می­گیرید. پس با سرمایه گذاری روی یادگیری آن می توانید در سال های آینده دستمزد خود را دریافت کنید.

2- ساده و آسان بودن کار با لینوکس

اکثر افراد وقتی برای اولین بار با لینوکس کار می کند احساس می کنند که پیچیده است، پس چرا می گوییم که کارکرد آسانی دارد؟ یادگیری لینوکس کار آسانی نیست، اما دشوار هم نخواهد بود و به تمرین نیاز دارد. از اولین باری که با آن کار می کنید به زمان نیاز دارید تا بتوانید به همه قسمت های آن  از جمله مدیریت سرورها مسلط شوید.

یادگیری سیستم عامل لینوکس مانند یادگیری یک زبان جدید است، با این تفاوت که به سختی زبان های آلمانی یا چینی نبوده و می توانید در مدت زمان کوتاه تری به آن مسلط شوید.

3- ایجاد فرصت های شغلی زیاد!

یادگیری لینوکس می تواند فرصت های شغلی زیادی را برای شما ایجاد کند. اگرچه برای یافتن شغل ایده آل به سابقه کاری نیاز دارید، اما مسیر شغلی آن انعطاف پذیرتر از سایر شاخه ها به حساب می آید.

3- بسیاری از زیرساخت های فناوری اطلاعات مبتنی بر لینوکس هستند!

یکی از دلایل یادگیری لینوکس این است که بسیاری از زیرساخت‌هایی که اینترنت را تقویت می‌کنند، از جمله روترها و سرورها، مبتنی بر لینوکس هستند. طبق تحقیقات انجام شده، 37 درصد از وب سایت ها از لینوکس برای سیستم عامل سرور خود استفاده می کنند.

اگر به گوگل علاقه دارید و در طول روز چند بار از آن استفاده می کنید، در واقع در حال استفاده کردن از لینوکس هستید. اگر قصد خرید سرور برای وب سایت خود را دارید، بهتر است که یادگیری لینوکس را آغاز کنید.

4- لینوکس، بهترین گزینه برای یادگیری شبکه و امنیت

لینوکس یکی از کاربردی ترین سیستم عامل ها برای یادگیری شبکه و امنیت است، زیرا بسیاری از سرورها به آن متکی هستند. اکثر توزیع های لینوکس با ابزارهای شبکه ارائه می شوند که به شما این امکان را می دهد تا شبکه ای مانند IP و Ping را آزمایش کنید.

این بدین معنی است که با نصب هر چه بیشتر ابزارها قادر خواهید بود تا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه عملکرد اینترنت و شبکه به دست آورید.

کاربردهای سیستم عامل لینوکس در موارد مختلف

چرا لینوکس یاد بگیریم؟

حال که با دلایل یادگیری لینوکس آشنا شدید، این سوال در ذهنتان به وجود می آید که اصلا لینوکس به چه دردی می خوره؟ شما علاوه بر ویندوز می توانید از لینوکس برای لپ تاپ ها و سیستم های کامپیوتری خود استفاده کنید.

این سیستم عامل قابلیت اجرای مرورگرهای اینترنت، آفیس و نرم افزارهای گرافیکی را دارد. اوبونتو یکی از بهترین توزیع های لینوکس برای کاربران دسکتاپ به حساب می آید.

از طرفی، لینوکس کاربرد زیادی در مدیریت سرورها و هاست ها دارد و یکی از قدرتمندترین سیستم عامل ها در این زمینه محسوب می شود. شما می توانید برای ایجاد و مدیریت فایل سرورها، وب سرورها و مدیریت سرورهای پایگاه داده از لینوکس استفاده کنید.

اکثر سیستم عامل ها در تلفن همراه های هوشمند بر پایه لینوکس طراحی شده اند و از محبوب ترین آن ها می توان به اندروید اشاره کرد. علاوه بر این موارد، لینوکس در بسیاری از زمینه های توسعه نرم افزار مانند کامپایلرها، کتابخانه های متن باز و ادیتورها نیز کاربرد گسترده ای دارد.

آیا برنامه نویسان تازه کار نیز نیاز به یادگیری لینوکس دارند؟

برنامه نویسان و توسعه دهندگان تازه کار به همه مباحث تسلط ندارند و احتمالا نیازی به یادگیری لینوکس نخواهند داشت، اما با این اقدام در کارهایی که می توانید انجام دهید به میزان قابل توجهی محدود خواهید بود.

با یادگیری لینوکس می توانید امنیت سیستم خود را تا حد زیادی بالا ببرید و برای اجرای برنامه های مختلف با مشکلات کمتری مواجه خواهید شد.

مزایای یادگیری لینوکس

در پاسخ به سوال چرا لینوکس، می توان گفت که این سیستم عامل مزایای مختلفی دارد که عبارتند از:

  • قابلیت اطمینان و امنیت بالا
  • باز بودن دست کاربر در انتخاب توزیع
  • رایگان بودن
  • متن باز بودن

نگاهی کلی بر یادگیری سیستم عامل لینوکس

در بین سیستم عامل های مختلف، لینوکس از انعطاف پذیری و امنیت بیشتری برخوردار است. بسیاری از افراد در استفاده از ویندوز تسلط کامل دارند، اما آشنایی چندانی با لینوکس نداشته و نمی دانند که یادگیری آن چه مزایایی به همراه دارد.  یادگیری لینوکس یک مهارت مهم برای افرادی است که قصد فعالیت در زمینه فناوری را دارند.

سرویس های لینوکسی مخصوص میزبانی سایت

هاست های لینوکسی امروزه کاربرد زیادی در مدیریت وبسایت ها دارند که با یادگیری لینوکس می توانید به راحتی آن ها را مدیریت کنید. یادگیری لینوکس برای مدیریت سرور مجازی لینوکسی هم مزیت محسوب می شود و شما می توانید بر کلیه بخش های سرور مشرف باشید. برای خرید هاست لینوکس CPANEL می توانید از وبسایت ما، یعنی فرتاک سرور اقدام به سفارش و خرید کنید. شما از چه هاستی استفاده میکنید؟

پاسخ دهی

  • Rating
X