در این مقاله با نحوه نصب وردپرس روی هاست سی پنل آشنا می شویم. وردپرس یکی از محبوب ترین و بهترین سیستم های مدیریت محتوای رایگان (CMS) برای وب سایت ها است. با استفاده از این سیستم می توانید به راحتی وب سایت خود را مدیریت کرده و محتوای آن را به روز کنید.
cPanel یکی از محبوب ترین پنل های مدیریت هاست است که توسط بسیاری از شرکت های میزبانی وب استفاده می شود. با استفاده از این پنل می توانید به راحتی محتوای وب سایت خود را مدیریت کنید، ایمیل های خود را مدیریت کنید و سایر کارهای مربوط به میزبانی وب را انجام دهید. در این مقاله نحوه نصب وردپرس روی هاست به شما آموزش داده می شود. در این راهنما به ایجاد پایگاه داده، آپلود فایل های وردپرس و نصب آن می پردازید. با انجام مراحل به ترتیب می توانید به راحتی و به سرعت وردپرس خود را در سی پنل نصب کنید.
نصب وردپرس روی هاست سی پنل
امروزه شرکت های هاستینگ متعدد و متنوعی در دنیا وجود دارد. هاست می تواند شامل انواع مختلفی مانند ایران، کانادا، آلمان و … باشد که اکثر هاست های خارج از ایران از کنترل پنل سی پنل استفاده می کنند. در نتیجه ابتدا نحوه نصب وردپرس را بر روی هاست سی پنل به شما آموزش می دهیم. این کار را می توان به راحتی با چند کلیک ساده انجام داد.
برای نصب وردپرس بر روی سی پنل، ابتدا باید یک حساب کاربری در یک شرکت میزبانی وب داشته باشید. پس از خرید دامنه و هاست، مشخصات هاست و نام کاربری و رمز عبور خود را به ایمیلی که در مراحل ثبت نام وارد کرده اید دریافت خواهید کرد.
سی پنل چیست؟
سی پنل مانند دایرکت ادمین یک پنل مدیریت هاست است. سی پنل به دلیل ویژگی های فوق العاده ای که دارد محبوبیت بیشتری نسبت به دایرکت ادمین دارد و بیشتر بر روی هاست های خارج از کشور نصب می شود. اما متاسفانه به دلیل تحریم امکان نصب cPanel بر روی هاست های ایرانی وجود ندارد.
در ادامه نحوه نصب وردپرس را بر روی هاست سی پنل بررسی خواهیم کرد. برای نصب کامل وردپرس مراحل زیر را دنبال کنید.
وارد هاست سی پنل شوید
برای نصب وردپرس روی هاست ابتدا باید به آدرس ورود به cPanel مراجعه کنید. توجه داشته باشید که این آدرس را باید از شرکتی که هاست خود را از آن خریداری کرده اید دریافت کنید.
پس از ورود به cPanel باید رمز عبور و نام کاربری خود را مانند تصویر بالا وارد کنید. به این ترتیب می توانید وارد سی پنل سایت خود شوید. در مرحله بعد، پس از ورود به سی پنل، می توانید وردپرس را در سایت خود آپلود کنید.
با کلیک بر روی قسمت File Manager می توانید به راحتی پوشه ها و فایل های سایت خود را مشاهده کنید. این فایل در یکی از قسمت های سی پنل قرار دارد و به راحتی می توانید از بین فایل های مختلف سی پنل به آن دسترسی داشته باشید.
سپس برای نصب وردپرس روی Public_html دوبار کلیک کنید. به این ترتیب می توانید وارد پوشه اصلی سایت خود شوید. در نظر داشته باشید که پس از ورود به public_html در صورت خام بودن سایت هیچ فایلی در public_html وجود ندارد.
آپلود وردپرس در سی پنل
به مخزن وردپرس مراجعه کنید اکنون می توانید فایل وردپرس را از این صفحه دانلود کنید.
حالا در هاست خود روی دکمه upload کلیک کنید.
فایل زیپ وردپرس را انتخاب و بارگذاری کنید.
صبر کنید تا آپلود کامل شود.
خارج کردن فایل نصبی وردپرس از حالت زیپ
پس از آپلود فایل به تب قبلی برگردید و روی گزینه reload کلیک کنید. حالا می بینید که فایل نصب وردپرس آپلود شده است. سپس بر روی فایل کلیک راست کرده و گزینه Extract را انتخاب کنید.
به این ترتیب محتویات پوشه به طور کامل به پوشه صادر می شود.
همانطور که میبینید محتوات در پوشه ای به نام wordpress استخراج شد.
حالا باید وارد پوشه وردپرس شده و تمامی فایل های این پوشه را به پوشه public_html منتقل کنید. پس همه را انتخاب کنید.
روی دکمه move کلیک کنید.
سپس وردپرس را از مسیر حذف کنید. روی دکمه move files کلیک کنید.
ساخت دیتابیس برای اتصال به وردپرس
حتما توجه داشته باشید که برای نصب وردپرس بر روی هاست به یک پایگاه داده نیاز دارید. برای این کار باید از طریق قسمت پایگاه داده و زیر شاخه Manage my Database کلیک کنید.
نام پایگاه داده خود را در این قسمت وارد کنید. سپس بر روی create database کلیک کنید.
برای ورود به دیتابیس نیاز به نام کاربری و رمز عبور دارید که در مرحله بعد مانند تصویر زیر به راحتی می توانید آن را ایجاد کنید.
روی دکمه generate password کلیک کنید تا یک رمز عبور برای دیتابیس ساخته شود.
روی Create User کلیک کنید. وارد مرحله بعدی می شوید. از کشوهای این بخش نام یوزر و دیتابیسی که ایجاد کردید را انتخاب کنید روی دکمه Add کلیک کنید.
در این مرحله فقط تمام تیک ها را فعال کرده و روی Make Changes کلیک کنید.
مراحل نصب وردپرس روی هاست سی پنل
اکنون می توانید به راحتی با وارد کردن آدرس وب سایت خود، به مراحل نصب وردپرس روی هاست سی پنل رسیدگی کنید. می بینید که نصب کننده وردپرس به راحتی وردپرس را روی سایت شما نصب می کند. این کار گذشته بسیار ساده و روان است. در مرحله اول فقط زبان خود را فارسی کنید.
روی دکمه ادامه کلیک کنید.
حالا بزن بریم را کلیک میکنیم تا بتوانیم اطلاعات دیتابیس را وارد کنیم.
- نام پایگاه داده: پایگاه داده ای که می خواهید وردپرس روی آن اجرا شود.
- نام کاربری My Sql: نامی است که از قسمت Cpanel My SQL User ایجاد کرده اید.
- My Sql Password: این رمزی است که از قسمت My Sql User ایجاد کرده اید.
- میزبان پایگاه داده: همان Localhost است. یا اگر این سرویس کار نمی کند، سرویس میزبانی سایت شما است.
- برای امنیت بیشتر باید پیشوند را تغییر دهید. به عنوان مثال: re_
در مرحله بعد باید اطلاعات دیتابیس را وارد کنید و سپس با این پیغام ثابت روبرو خواهید شد. سپس باید روی راه اندازی نصب کلیک کنید.
سپس اطلاعات نهایی شامل نام کاربری، رمز عبور، نام سایت و ایمیل مدیر سایت را وارد کنید. به این ترتیب وردپرس بر روی سایت شما نصب و اجرا می شود.
در نظر داشته باشید که پس کلیک روی دکمه راه اندازی وردپرس، وردپرس به راحتی نصب و اجرا می شود. پس از اتمام نصب وردپرس بر روی هاست کافیست روی ورود کلیک کنید و با نام کاربری و رمز عبور وارد شده در مرحله قبل وارد پنل مدیریت وردپرس شوید.
رم عبور و نام کاربری که در مراحل نصب وردپرس روی سی پنل تنظیم کردید را وارد کنید. حالا می توانید از وردپرس فارسی لذت ببرید.
با گذراندن این مراحل و به کمک این مقاله به راحتی میتوانید به راحتی نصب وردپرس روی هاست را انجام دهید.
سازگاری وردپرس با سی پنل
یکی از مزایای وردپرس این است که بسیاری از شرکت های میزبانی وب این سیستم مدیریت محتوا را به صورت پیش فرض در پنل مدیریت هاست خود قرار می دهند. همچنین سی پنل همچنین این قابلیت را دارد که به شما امکان نصب و دسترسی آسان وردپرس را بر روی هاست خود بدهد. گاهی اوقات، ممکن است مشکلاتی مانند نقص نصب وردپرس در سی پنل وجود داشته باشد. این مشکلات می تواند باعث شود سایت شما به درستی بارگذاری نشود یا برخی از ویژگی های وردپرس در دسترس شما نباشد.
- ابتدا باید مطمئن شوید که از آخرین نسخه وردپرس و سی پنل استفاده می کنید.
- ممکن است هنگام ایجاد پایگاه داده MySQL با مشکلاتی مواجه شوید. در این مورد، باید مطمئن شوید که هاست وب شما از پایگاه داده MySQL پشتیبانی می کند.
- یکی دیگر از مشکلات احتمالی سازگاری وردپرس و سی پنل، مسائل امنیتی است. امنیت وب سایت شما بسیار مهم است و هرگونه ضعف در امنیت وب سایت شما می تواند منجر به نتایج بسیار بدی شود. بنابراین باید از نسخه اصلی سی پنل استفاده کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در مجموعه فرتاک سرور تماس بگیرید.
پاسخ دهی