در دنیای امروز داشتن یک وب سایت یک نیاز اساسی برای هر کسب و کاری است. زیرا وب سایت ها می توانند تاثیر بسیار مثبتی بر رشد یک کسب و کار داشته باشند. اما این امر به دلیل نداشتن دانش فنی و سرمایه برای بسیاری از افراد میسر نشده است.
امروزه با استفاده از وردپرس رویای این افراد برای طراحی وب سایت بدون هیچ پیش نیاز خاصی به واقعیت تبدیل شده است. اگر شما هم چنین شرایط و آرزوهایی دارید، می خواهیم به شما این مژده را بدهیم که یک قدم به رسیدن به آرزویتان نزدیک شده اید. زیرا در این مقاله می خواهیم نصب وردپرس روی لوکال هاست به شما آموزش دهیم.
نصب وردپرس روی لوکال هاست
در لغت localhost به معنای میزبان محلی است اما در دنیای کامپیوتر این اصطلاح به معنای فضایی در کامپیوتر است که محیط سرور و هاست واقعی را شبیه سازی می کند. در ادامه نحوه نصب نرم افزار شبیه سازی محیط سرور و هاست واقعی را بر روی کامپیوتر به شما آموزش می دهیم.
نصب وردپرس روی لوکال هاست Xampp
اولین قدم برای شروع طراحی وب سایت با وردپرس، آماده سازی محیط سیستم است. یعنی قصد داریم قبل از اینکه بخواهید برای خرید هاست و دامنه هزینه کنید، این موارد را در سیستم خود شبیه سازی کنید.
برای این کار باید از سرورهای محلی مثل آپاچی و… استفاده کنید برای این کار باید سرور محلی، سیستم مدیریت پایگاه داده و موارد دیگر را نصب کنیم. اما گاهی اوقات نصب جداگانه این موارد آنقدر پیچیده می شود که باعث می شود از ساخت سایت خود پشیمان شویم! اما اصلا نگران نباشید چون نرم افزاری به نام Xampp وجود دارد که همه این موارد را یکجا در سیستم شما نصب می کند!
- این نرم افزار شامل Mysql، Php، Perl و سایر موارد مورد نیاز شما می باشد و تنها با چند کلیک ساده به صورت خودکار سرور محلی سیستم شما را راه اندازی می کند.
- xampp به شما این امکان را می دهد تا کدهای PHP و سایر سیستم های مبتنی بر آن از جمله وردپرس یا لاراول را بدون نیاز به تهیه سیستم اختصاصی در سیستم خود اجرا کنید.
- به غیر از xampp نرم افزارهای دیگری مانند wamp، easyphp و … نیز برای این کار وجود دارد اما استفاده از xampp را به شما توصیه می کنیم.
1- دانلود Xampp برای ویندوز
اگر می خواهید Xampp را نصب کنید، ابتدا باید این ابزار را دانلود کنید. برای دانلود Xampp باید به سایت رسمی نرم افزار Xampp مراجعه کنید سپس مطابق تصویر زیر بر روی Download کلیک کنید. پس از کلیک بر روی Download، نسخه مورد نظر نرم افزار Xampp را با توجه به سیستم عامل خود انتخاب کرده و سپس آن را دانلود کنید.
پس از دانلود فایل نصبی Xampp، مانند سایر نرم افزارهای ویندوز، کافی است آن را با دو کلیک اجرا کنید. پس از اجرای این فایل، پنجره ای مشابه تصویر زیر مشاهده خواهید کرد. پس از مشاهده این صفحه بر روی دکمه Next کلیک کنید تا به مرحله بعد بروید.
در این قسمت قطعاتی که توسط این نرم افزار بر روی سیستم شما نصب می شود مشخص شده است. همانطور که مشاهده می کنید آپاچی، Mysql، Php، Perl و سایر ابزارهای مورد نیاز برای اجرای سرور مجازی توسط این نرم افزار جمع آوری شده است. به طور پیش فرض، تمام چک باکس های این ابزارها علامت زده می شوند، به این معنی که همه آنها بر روی سیستم شما نصب می شوند. نیازی به تغییر این موارد نیست و فقط بر روی Next کلیک کنید.
در این مرحله باید محل نصب نرم افزار Xampp را روی سیستم خود مشخص کنید. به طور پیش فرض، محل نصب xampp در مسیر و مسیر C:\xampp انتخاب می شود، اما می توانید هر دایرکتوری دیگری را برای نصب برنامه آن انتخاب کنید. پس از انتخاب مسیر نصب Xampp با زدن دکمه Next به مرحله بعدی بروید.
هنگامی که در این بخش قرار گرفتید، می توانید تیک ابزار Bitnami را بردارید. از این ابزار برای نصب ابزارها و سیستم های متن بازی مانند وردپرس، جوملا و … بر روی Xampp استفاده می شود. اما چون قصد آموزش نصب وردپرس فارسی بر روی لوکال هاست را به صورت جداگانه و استاندارد داریم از این روش استفاده نمی کنیم. پس پس از حذف این تیک بر روی دکمه Next کلیک کنید.
پس از گذراندن این تنظیمات وارد مرحله نهایی نصب Xampp می شوید. در این مرحله کافیست در پنجره ای که مشاهده می کنید روی دکمه Next کلیک کنید تا عملیات نصب نرم افزار Xampp در مسیری که مشخص کرده اید شروع شود. در این مرحله بارگذاری و نصب Xampp آغاز می شود. باید منتظر بمانید تا این عملیات به طور کامل تمام شود.
در حین بارگذاری و نصب، ممکن است با یک اخطار مواجه شوید که در واقع پیامی از سمت ویندوز است که برای درخواست مجوز دسترسی به فایروال برای سرویس آپاچی به شما نمایش داده شده است. البته اگر فایروال در ویندوز شما غیر فعال باشد، این پیام را نخواهید دید. اما اگر این پیغام برای شما نمایش داده شد، کافیست گزینه Allow Access را برای اعطای مجوز به این سرویس انتخاب کنید. پس از اتمام نصب Xampp، صفحه ای مشابه تصویر زیر مشاهده خواهید کرد. دیدن این پنجره به معنای موفقیت آمیز بودن نصب نرم افزار Xampp است. بنابراین تبریک می گویم! شما اکنون با موفقیت اولین گام را برای طراحی وب سایت با وردپرس برداشته اید.
همانطور که می بینید نصب این نرم افزار بسیار آسان است و فقط کافی است چند بار Next را بزنید! پس از نصب Xampp، نوبت به راه اندازی آن می رسد. البته راه اندازیش راحت تر از نصبش هست! بنابراین این مقاله را دنبال کنید تا سرور محلی خود را راه اندازی کنید.
2- برنامه Xampp را راه اندازی کنید
زمانی که این نرم افزار را برای اولین بار اجرا می کنید، پنجره ای برای انتخاب زبان نرم افزار نمایش داده می شود. زبان پیش فرض این نرم افزار انگلیسی است. زبان مورد نظر خود را انتخاب کرده و سپس بر روی دکمه ذخیره کلیک کنید. پس از انتخاب زبان نرم افزار وارد محیط Xampp می شوید.
برای فعال کردن سرور محلی و Mysql در سیستم خود، کافیست از منوی Action بر روی دکمه Start کلیک کنید تا وضعیت آپاچی و Mysql به فعال تغییر یابد. سبز بودن Service و Module یعنی Mysql و Apache فعال هستند. به همین راحتی! با این کار محیط سیستم شما برای راه اندازی اسکریپت های PHP، وردپرس، لاراول و غیره کاملاً آماده است.
آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست زمپ
نصب وردپرس بر روی لوکال هاست XAMPP کار پیچیده ای نیست و می توانید به راحتی و بدون هیچ مشکلی از عهده آن برآیید. این کار آسان تر از نصب بر روی هاست های خریداری شده است. اگر تمام مراحل ذکر شده در این مقاله را انجام دهید، به راحتی قادر خواهید بود وردپرس را بر روی هاست محلی خود نصب کنید.
ایجاد پایگاه داده در XAMPP
در مرحله اول باید یک پایگاه داده برای نصب وردپرس ایجاد کنید. برای انجام این کار، باید “localhost/phpmyadmin” را در قسمت آدرس مرورگر وارد کنید. پس از فشار دادن دکمه “Enter” صفحه زیر باز می شود. سپس در مرحله بعد باید روی تب Databases کلیک کنید.
می توانید در قسمت اول که با فلش در صفحه باز شده مشخص شده است، نامی برای پایگاه داده خود وارد کنید و در قسمت بعدی می توانید فرمت پشتیبانی شده دیتابیس خود را انتخاب کنید. این موضوع خیلی مهم نیست اما به شما توصیه می کنیم آن را روی گزینه ای که در تصویر مشخص شده است قرار دهید.
پس از ایجاد پایگاه داده خود، می توانید از آن برای نصب وردپرس استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که در برنامه هایی مانند xamp، نام کاربری به طور پیش فرض “root” است و پسورد ندارد. این مشکلی ندارد زیرا روی رایانه شخصی شما است و می توانید در آینده آن را تغییر دهید.
آپلود وردپرس روی لوکال هاست
برای این کار ابتدا باید آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنید و به آدرس نصب Xampp یعنی C:\xampp بروید. در مرحله بعد، وردپرس خود را در پوشه htdocs که به عنوان ریشه هاست شما عمل می کند باید آپلود کنید، این فایل زیپ مربوط به وردپرس را در آنجا آپلود و اکسترکت کنید سپس نام پوشه را به اسم دلخواه تغییر دهید. به عنوان مثال، اگر نام پوشه شما fartakwp است آدرس سایت شما در لوکال هاست localhost/fartakwp خواهد بود.
دقت کنید تمام فایل های نصبی وردپرس که اکسترکت می شوند باید دقیقا و مستقیما در پوشه ای داخل htdocs قرار گیرند نه در مسیر دیگر!
بعد فایل wp-config-sample.php را با یک برنامه ویرایشگر باز کنید و مشخصات دیتابیس خود را در مکان های مشخص شده وارد کنید. و سپس آن را به عنوان wp-Config.Php ذخیره کنید.
define('DB_NAME', 'database_name_here'); define('DB_USER', 'username_here'); define('DB_PASSWORD', 'password_here'); define('DB_HOST', 'localhost');
- در مرحله بعد باید نام دیتابیس را در قسمت database name مطابق کد بالا وارد کنید.
- در قسمت “Username_here” باید نام کاربری را وارد کنید. این قسمت به طور پیش فرض “root” است.
- همچنین باید قسمت password_here را حذف کنید تا به رنگ سفید نمایش داده شود.
سپس پس از ذخیره فایل، سایت را با نام جدید باز کنید تا به صفحه نصب بروید.
نصب سریع وردپرس در localhost
خب حالا بریم سراغ نصب 5 دقیقه ای! شما می توانید وردپرس را در کمتر از 5 دقیقه روی سیستم خود نصب و اجرا کنید. برای این کار باید یک سری اطلاعات درخواستی مطابق تصویر زیر وارد کنید.
همانطور که در مثال بالا گفتیم آدرس سایت شما localhost/fartakwp خواهد بود که پس از باز کردن آن صفحه نصب وردپرس برای شما نمایش داده می شود. به جای fartakwp نام پوشه خودتان را بنویسید مثل عنوان سایت، نام کاربری ورود به وردپرس، رمز ورود به وردپرس و ایمیل.
پس از قرار دادن اطلاعات باید در پایان بر روی دکمه “شروع” کلیک کنید و پس از مدتی صفحه ای مانند تصویر زیر برای شما نمایش داده می شود که به شما اطلاع می دهد وردپرس با موفقیت نصب شده است. در این مرحله کار شما تمام شده و می توانید با کلیک بر روی گزینه “ورود” به صفحه ورود به سایت بروید.
با این مراحل و به کمک این مقاله به راحتی میتوانید به راحتی نصب وردپرس روی لوکال هاست را انجام دهید و همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در مجموعه فرتاک سرور تماس بگیرید.
پاسخ دهی