مقالات

مقایسه پلسک و سی پنل کدام برای شما مناسب‌تر است؟

مقایسه پلسک و سی پنل

کنترل پنل اصطلاح رایجی است که حتما بارها هنگام خرید هاست شنیده اید. «کنترل پنل هاست» در واقع نرم افزاری برای مدیریت  «هاست» است و توسط شرکت های ارائه دهنده خدمات میزبانی وب مثل فرتاک سرور ارائه می شود. پلسک و سی پنل از محبوب ترین کنترل پنل های دنیا هستند که در ادامه به مقایسه آنها می پردازیم.
به منظور دسترسی و مدیریت تمامی امکانات هاست در محیطی امن، هاست اشتراکی در اختیار مالکان قرار می گیرد. این کنترل پنل شامل امکان ارسال و آپلود فایل، مدیریت ایمیل، طراحی و امکان مدیریت صفحات وب، مشاهده آمار کاربران سایت و لاگ سیستم با استفاده از نرم افزار تحلیلگر، مدیریت دامنه ها، مدیریت ریدایرکت ها، مدیریت و دسترسی از طریق FTP و دارای امکاناتی برای نصب نرم افزارهای تحت وب و سیستم های مدیریت محتوا است.

فرتاک سرور ارائه دهنده انواع هاست ابری از سی پنل تا پلسک با زیرساختی اصولی و سرعتی شگفت آور آماده میزبانی از کسب و کار آنلاین شماست. برای دریافت مشاوره رایگان با شماره تماس 02191005375 در تماس باشید.

مقایسه پلسک و سی پنل

کنترل پنل های هاست به دو دسته کنترل پنل های منبع باز و کنترل پنل های تجاری تقسیم می شوند. کنترل پنل هایی وجود دارد که توسط ارائه دهندگان نرم افزار به صورت رایگان در اختیار ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب قرار می گیرد. منظور از کنترل پنل های تجاری، کنترل پنل هایی است که شرکت های ارائه دهنده امکانات این کنترل پنل ها را به صورت ماهانه، سالانه یا در بازه های زمانی خاص دیگر به فروش می رسانند.
با توجه به سیستم عامل سرور میزبان، کنترل پنل هاست به دو نوع لینوکس و ویندوز تقسیم می شود. به منظور احترام به مشتری و جلب رضایت او، شرکت میزبان نیز موظف است علاوه بر بررسی مواردی از قبیل امنیت، سرعت، کارایی، پایداری، سهولت استفاده، گستره وسیع امکانات و خدمات کنترل پنل مدیریت هاست خود را به صورت درست و اصولی کانفیگ کند تا کاربر بالاترین سطح بهره وری را در اختیار داشته باشد.

کنترل پنل سی پنل

سی پنل یکی از بهترین، کامل ترین و پایدارترین کنترل پنل های موجود در خدمات میزبانی وب است. سی پنل در سال 1997 با پشتیبانی عالی و امکانات اضافی ساخته شد و در حال حاضر گستردگی کاربران در دنیا تاییدی بر کیفیت این پنل می باشد. سی پنل هم مبتنی بر سیستم عامل لینوکس است و شناخته شده ترین ابزار برای مدیریت سرورها و هاست های لینوکس در سراسر جهان بشمار میرود.
دلیل اصلی محبوبیت این کنترل پنل محبوب سهولت استفاده از آن است. در واقع کاربران بدون داشتن دانش خاصی می توانند به راحتی از آن استفاده و وبسایت خود را مدیریت کنند. سی پنل مجهز به ابزاری قدرتمند برای انتقال سایت ها از انواع دیگر کنترل پنل ها است. انتقال از سی پنل به سایر کنترل پنل ها نیز بسیار ساده است.
رابط کاربری ساده و کاربردی سی پنل این قابلیت را در اختیار کاربر قرار داده است که به راحتی تمامی بخش های مختلف هاست را مدیریت کند شاید داشبورد گرافیکی ساده سی پنل یکی از مهم ترین دلایل محبوبیت این کنترل پنل است. در حال حاضر بسیاری از شرکت های هاستینگ از سی پنل استفاده می کنند تا کاربران در یک محیط گرافیکی جذاب و کامل بتوانند هاست خود را مدیریت کنند.

ویژگی های هاست سی پنل

سی پنل امکاناتی را در اختیار کاربران خود قرار می دهد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مبتنی بر لینوکس و مناسب وبسایت های وردپرسی، جوملا و…
  • رابط گرافیکی آسان
  • امکان افزودن دامنه های مختلف به هاست
  • امکان ساخت اکانت ایمیل و قابلیت مدیریت ایمیل ها
  • نصب ساده سیستم مدیریت محتوا (مثلا وردپرس) بر روی هاست
  • امکان پشتیبان گیری از وب سایت
  • آپلود آسان فایل ها در سرور
  • امکان بررسی پهنای باند استفاده شده
  • اعمال تنظیمات امنیتی
  • امکان ساخت دیتابیس
  • مدیریت پایگاه داده
  • مدیریت کامل وب سایت
  • مدیریت فایل ها و پوشه ها با استفاده از File Manager
  • امکان بکاپ گیری های کامل یا بخش به بخش
  • و صدها ویژگی جذاب دیگر…

 

cpanel

کنترل پنل پلسک

Plesk یک کنترل پنل مدیریت میزبانی وب است که این روزها بسیار محبوب شده. پلسک برای ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب مبتنی بر لینوکس و ویندوز طراحی شده است. تاوت اصلی پلسک و سی پنل دقیقا در همین موضوع است که سی پنل برای مدیریت هاست لینوکسی کاربرد دارد اما پلسک این قابلیت را دارد که روی سرور ویندوزی و سرور لینوکسی نصب و پیکربندی شود.

پلسک در ابتدا توسط شرکتی به همین نام در سال 2001 ایجاد شد. پس از چند سال پلسک به شرکتی به نام SWsoft فروخته شد. در نهایت Parallels پلسک را از SWsoft خریداری کرد و در سال 2015 به یک مجموعه مستقل تبدیل شد. کلیه کارهای مربوط به میزبانی وب را می توان به طور خودکار با استفاده از کنترل پنل Plesk انجام داد. Plesk به مدیران سرور اجازه می دهد تا سایت های نوپا، سایت های فروشگاهی و… حساب های ایمیل و رکوردهای DNS و همه آنچه در هاست قابل ارائه است را از طریق یک رابط کاربری گرافیکی ساده مدیریت کنند.
شما به عنوان کاربر پلسک می توانید از این کنترل پنل در هاست های اشتراکی، سرورهای مجازی و سرورهای اختصاصی استفاده کنید. پلسک نام کوتاه شده Parallels Plesk Panel است. سرویس های میزبانی وب یا هاست هایی که از این کنترل پنل استفاده می کنند، هاست پلسک نامیده می شوند.

امکانات هاست پلسک

  • قابل نصب و پیکربندی روی سرور لینوکسی و سرور ویندوزی
  • امکان مدیریت فایل ها
  • رابط گرافیکی ساده
  • ایجاد حساب کاربری FTP برای انتقال آسان فایل ها به هاست
  • ایجاد و مدیریت حساب های ایمیل
  • افزودن دامنه ها و ساب دامنه های جدید
  • ایجاد و مدیریت پایگاه های داده مانند MySQL و PostgreSQL
  • از فایل های سایت بک آپ گرفته و در صورت نیاز آنها را بازیابی می کند.
  • فایل های مربوط به لاگ سیستم قابل مشاهده است.
  • اولین کنترل پنل که از GIT در هر دو سیستم عامل لینوکس و ویندوز پشتیبانی می کند
  • پشتیبانی از DNSSEC برای ایمن سازی وب سایت
  • پشتیبانی از Nginx
  • پشتیبانی از KernelCare و CloudxLinux
  • و…

plesk

تفاوت پلسک و سی پنل چیست؟

به طور کلی، cPanel سریعتر از Plesk بارگذاری می شود زیرا cPanel یک کنترل پنل است که واقعاً بر روی بهینه سازی عملکرد تمرکز دارد. توسعه دهندگان سی پنل با تمرکز بر کاهش میزان حافظه مورد نیاز توانستند زمان بارگذاری صفحه را کاهش داده و سرعت این برنامه را افزایش دهند در زمان ورود به سی پنل حتما متوجه این موضوع خواهید شد که چقدر سریع پنل مدیریتی در دسترس قرار میگیرد. کنترل پنل پلسک هم سرعت خوبی دارد و تفاوت چندانی را احساس نمی کنید.

کدام رابط کاربری بهتر است؟ plesk یا cpanel؟

در میان کنترل پنل های Plesk و cPanel برای میزبانی وب، Plesk دارای یک رابط کاربری گرافیکی ساده (GUI) است و محیط  آن کمی ساده تر بنظر میرسد. رابط آسان پلسک استفاده از این کنترل پنل را برای کاربران جذاب تر کرده در سی پنل نیز ابزارها به صورت گروه نبدی شده ارائه شده اند. دسترسی CLI (واسط خط فرمان) برای هر دو پانل کنترل در دسترس است. در نهایت براساس نیازها می توان گفت کدام کنترل پنل برای شما بهتر است.

1- توابع

در ابتدای مقایسه عملکرد cPanel و Plesk باید به این نکته اشاره کرد که در یک کنترل پنل چهار سرویس DNS، ایمیل، وب سایت و پایگاه داده ضروری است. میزبانی وب سایت در دنیای واقعی بسیار پیچیده تر از آن چیزی است که به نظر می رسد. زیرا علاوه بر این 4 وظیفه اصلی، هاست باید قادر به فیلتر کردن اسپم، مدیریت SSL، پشتیبان گیری، مدیریت فروش، مدیریت فایل، ورود به سیستم تجزیه و تحلیل ترافیک و غیره باشد.
با این حال، در این مقایسه، تفاوت زیادی بین دو پنل وجود ندارد و تفاوت در مجموعه ویژگی های اضافی است که ارائه می دهند. cPanel دسترسی از طریق API را فراهم می کند. در واقع با ساخت پلاگین امکان توسعه قابلیت های اصلی سی پنل را فراهم می کند.
برخی از این ویژگی‌ها ویژگی‌های خارق‌العاده‌ای هستند که ضمن افزایش تعداد اپلیکیشن‌ها و ابزارها، مانند فایروال CSF، امنیت را بهبود می‌بخشند. پلسک نیز به نوبه خود دارای افزونه های متنوع و مفید بسیاری است.

2- امکانات دسترسی و ابزارهای ارائه شده

هر دو کنترل پنل پلسک و سی پنل ویژگی های اولیه یکسانی را برای مدیریت سرور و حساب کاربری ارائه می دهند. هر دو کنترل پنل Plesk و cPanel را می توان برای پیکربندی تنظیمات DNS، مدیریت حساب های ایمیل، اجرای FTP (پروتکل انتقال فایل) و مدیریت پایگاه داده استفاده کرد. اگرچه امکان افزودن قابلیت های اضافی و مازاد بر اماکانات پیش فرض به سی پنل . پلسک وجود دارد.

3- امنیت کنترل پنل

یکی از عوامل موثر بر اعتبار سرویس ها امنیت سرور و درپی آن امنیت اکانت ها است. مکانیزم دسترسی به حساب کاربری در هر دو پنل Plesk و CPanel بسیار عالی پیاده سازی شده یعنی در سرور اشتراکی امکان ورود کاربر به حساب کاربری دیگر وجود ندارد. همچنین هر دوی این پنل ها برای افزایش امنیت در سطح حساب کاربری، از افزونه هایی مانند فایروال، اسکنر آپلود فایل، فیلترهای ضد اسپم و احراز هویت چند مرحله ای برخوردار هستند به همین دلیل از نظر امنیت سرویس، هر دوی این پنل ها تقریباً با یکدیگر برابر اند. تیم Plesk و سی پنل باتوجه به تعدد کاربران در سرتاسر جهان، در مواجهه با خطرات آسیب‌پذیری سریع‌ واکنش نشان می‌دهند و زمان زیادی برای حل موضوع صرف می‌کنند.
هر دو کنترل پنل پلسک و سی پنل تمرکز زیادی روی امنیت دارند. اگرچه تنظیمات امنیتی این دو متفاوت است، اما هر دو از چندین ابزار امنیتی استفاده می کنند. ابزارهای امنیتی cPanel شامل نصب خودکار گواهینامه SSL، دایرکتوری های محافظت شده با رمز عبور و رد آدرس IP و… است. از ویژگی های امنیتی پلسک می توان به جلوگیری از نفوذ، نصب خودکار گواهینامه SSL، دایرکتوری های محافظت شده، آنتی اسپم برای ایمیل های ورودی و خروجی و… اشاره کرد.

4- توزیع ها

یکی از تفاوت های اصلی پلسک و سی پنل این است که پلسک در توزیع های سرورهای ویندوز و لینوکس موجود است، اما سی پنل تنها بر روی سیستم عامل لینوکس قابل اجرا است، البته از برخی روش ها می توان برای اجرای سی پنل در ویندوز نیز استفاده کرد! گفتیم توزیع‌های لینوکس از cPanel پشتیبانی می‌کنند بنابراین اگر به هاست لینوکسی نیاز دارید، هاست سی پنل مناسب شماست اما پلسک در توزیع لینوکس ما و همچنین سرور در دسترس است. اینکه کاربران چه کنترل پنلی را برای میزبانی وب انتخاب می کنند به سیستم عامل آنها بر روی سرور بستگی دارد.

5- پشتیبانی از سیستم عامل

از آنجایی که ترکیب پلسک و ویندوز قوی است، پلسک با ویندوز سازگار است و ادغام کامل با مایکروسافت SQL Server ارائه شده از سوی دیگر، سی پنل با سیستم عامل های لینوکسی سازگار است. بنابراین اگر به هاست ویندوزی نیاز دارید هاست ویندوز پلسک گزینه مناسبی است و اگر برای راه اندازی سایت یا اپلیکیشن خود نیازمند یک هاست لینوکسی هستید، هاست لینوکس سی پنل مناسب ترین انتخاب است.

6- نرم افزار تلفن همراه

با افزایش روزافزون تعداد سایت های اینترنتی و تمایل کاربران وب به استفاده از تلفن همراه برای انجام فعالیت های روزمره، ارائه پنلی که به راحتی با استفاده از تلفن هوشمند قابل مدیریت باشد، ارجحیت دارد و بسیار مهم است. در این راستا پلسک یک گام رو به جلو است چون هر ویژگی جدیدی که به کنترل پنل پلسک اضافه می شود در نرم افزار آن نیز موجود است. اما برای سی پنل هیچ نرم افزاری ارائه نشده.

7- مدیریت همزمان سرویس ها

یکی از مشکلات و چالش های کاربران در صورت داشتن چندین سرویس این است که می توانند چندین سرور را با پیکربندی یکسان مدیریت کنند. cPanel یک ویژگی به نام Server Clustering را ارائه کرده است که به مدیر سرور اجازه می دهد تا با استفاده از یک دستور، تمام سرورها را به روز کند. پلسک قابلیتی به نام Multi Server نیز ارائه کرده است که به کمک آن می توانید سرورهای مختلف را در یک پنل مدیریت کنید.

8- هزینه

هر دو کنترل پنل پلسک و سی پنل برای میزبانی وب مجاز و لایسنس مجوز هستند و در سرورهای مجازی و اختصاصی قابلیت نصب دارند. هزینه کنترل پنل ها در هاست ها متفاوت است. لایسنس هر دو باید خریداری شود بنابراین قبل از نصب و پیکربندی یک هزینه اولیه برای خرید لایسنس پرداخت خواهید کرد.

جمع بندی

با اطلاع از تفاوت سی پنل و پلسک متوجه خواهید شد که پلسک بهتر است یا سی پنل. تصمیم برای انتخاب بین Plesk یا cPanel می تواند بر اساس سیستم عاملی باشد که شما به عنوان کاربر از آن استفاده می کنید. انتخاب بین کنترل پنل های Plesk یا cPanel کاملا واضح است درست است که پلسک روی هر دو سیستم عامل لینوکس و ویندوز قابل نصب است و روی سرور لینوکسی در انتخاب پلسک و ویندوز ممکن است دچار تردید شوید اما باید بدانید طبق آمار میزان محبوبیت کنترل پنل ها، اصولا پلسک برای سرور ویندوزی و سی پنل برای سرور لینوکسی انتخاب شده است. البته که هر دو کنترل پنل های Plesk یا cPanel هم در سرورهای اختصاصی و هم در سرورهای مجازی و هاست اشتراکی در دسترس هستند. در اخر باید بگوییم هر کدام از این دو کنترل پنل دارای مزایا و معایبی هستند در انتخاب کنترل پنل باید سیستم عامل، پیکربندی سرور، نیازهای امنیتی و کنترل دسترسی و همچنین تنظیمات را در نظر گرفت. سازگاری با سیستم عامل ها، هزینه لایسنس، پشتیبانی فنی، سهولت استفاده و رابط کاربری، افزونه ها و پلاگین ها و … همگی از ویژگی های کنترل پنل ها هستند و هر کدام نقش بسزایی در انتخاب کنترل پنل دارند. پیشنهاد فرتاک سرور این است که اگر اسکریپت مورد نظر شما تحت PHP نوشته شده است، می توانید از کنترل پنل “CPanel” و اگر اسکریپت با ASP نوشته شده است، می توانید از “Plesk” استفاده کنید.

پاسخ دهی

  • Rating
X