مایکروسافت بر خلاف دیگر سیستم عاملها هر چند سال یکبار نسخههای جدید خود را رونمایی میکند که پس از ویندوز 11 در سال 2021، نوبت به رونمایی از ویندوز 12 میرسد. این نسخه از ویندوز به نظر میرسد که امکانات پیشرفته زیادی داشته باشد و بیشتر از نسخههای دیگر ویندوز با هوش مصنوعی یا AI آمیخته شود. با این که این نسخه از ویندوز قرار بود امسال رونمایی شود، اما تا خبرهای بعدی که توسط مایکروسافت منتشر شود، رونمایی از آن به تعویق افتاده و به احتمال زیاد سال بعد منتشر شود.
تاریخ رسمی انتشار و رونمایی از ویندوز 12 چه زمانی است؟
کاربران در شبکه های مختلف و فروم ها به وفور میپرسند که ویندوز 12 کی میاد؟ زمان عرضه و رونمایی نسخه جدید ویندوز همچنان نامعلوم است.
ویندوز 12 قرار بود در ابتدا در سه ماهه دوم سال 2024 منتشر شود، اما در جدول زمانی آن اطلاعات دیگری به چشم میخورد.
ممکن است مایکروسافت به جای رونمایی از ویندوز 12 ویژگیها و آپدیتهای بیشتری به ویندوز 11 اضافه کرده و آن را ادامه دهد. تمامی خبرگزاریها اعلام کرده بودند که ویندوز 12 نسخه بعدی ویندوز است، اما برنامه ریزی مایکروسافت تغییر کرد و ویندوز 11 همچنان آخرین نسخه از ویندوز به شمار میرود.
رئیس بخش ویندوز و به روزرسانی های آن، پانوس پانای اخیرا به آمازون پیوسته است و همین امر میتواند دلیل خوبی برای تاخیر رونمایی از ویندوز 12 باشد. تاریخ انتشار ویندوز 12 در جدول زمانی نامشخص است و هنوز افراد زیادی وجود دارند که از ویندوز 10 استفاده میکنند. تقریبا ویندوز نیمی از رایانههای شخصی نسخه 10 است که نشان میدهد افراد اشتیاق چندانی برای استقبال از ویندوز جدید ندارند.
معرفی ویندوز 12 تقریبا برای مایکروسافت سود چندانی ندارد و ممکن است این نسخه به نفع بروز رسانی ویندوز 11 کنار گذاشته شود. مایکروسافت به طور قطع ویندوز 12 را رونمایی میکند، اما احتمال دارد که این امر تا سال 2025 به تعویق بیفتد.
ویژگیها و امکانات احتمالی ویندوز 12
با رونمایی از ویندوز 12، ارائه ویژگیهای جدید توسط مایکروسافت چیزی دور از انتظار نخواهد بود. اولین ویژگی که میتوانیم انتظار آن را داشته باشیم یک رابط کاربری دسکتاپ جدید است که میتواند بسیار هیجان انگیز باشد. مایکروسافت در حال توسعه یک هسته ویندوز مجهز به هوش مصنوعی با نسخهای پیشرفته از Capilot است که در هسته به طور کامل ادغام میشود.
به احتمال زیاد ویندوز 12 رابط دسکتاپ نخواهد داشت و capilot با فعال بودن مداوم در پس زمینه به کاربر کمک میکند تا جست و جو و یافتن خود در مورد موارد مختلف را انجام دهد.
مایکروسافت در زمان انتشار ویندوز 10 در نظر داشت که ویژگی به نام timeline را اضافه کند که در ویندوز 11 حذف شد. به نظر میرسد که این ویژگی دوباره در ویندوز 12 بازگردد و در اختیار کاربران قرار گیرد.
این ویژگی به شما کمک میکند که تمامی فعالیتها و برنامههایی که بازکردید را تا یک تاریخ مشخص ببینید و به آنها دسترسی داشته باشید. ویندوز 12 ممکن است که تماما در اختیار هوش مصنوعی باشد.
این بدان معنی است که چیزی فراتر از دستیار capilot در اختیار کاربران قرار میگیرد. به گزارش برخی از خبرگزاریها، ممکن است که این ویندوز دارای ویژگی Super Resolution باشد که مبتنی بر هوش مصنوعی بوده و با تکیه به NPU میتواند محتوای گرافیکی در بازی ها و ویدیوها را ارتقا دهد. به روزرسانی های همیشگی برای کاربران آزاردهنده هستند که مایکروسافت تصمیم گرفته است این مشکل را با ارائه آپدیتهای یکپارچه برطرف کند.
ویژگیهای سخت افزاری موردنیاز، مهمترین نکته هنگام تهیه ویندوز 12
سیستم سخت افزاری مورد نیاز ویندوز 12 چیست؟
مایکروسافت تا به حال سیستم سخت افزاری موردنیاز برای ویندوز 12 را مشخص نکرده است، اما میتوان انتظار داشت که مشابه نسخههای قبلی کمی به سخت افزارهای بهتری نیاز داشته باشید. با توجه به این که ویندوز 12 از هوش مصنوعی استفادههای زیادی کرده است، این احتمال وجود دارد که کاربران به چیزی کمتر از 1 گیگاهرتز، یک پردازنده 64 بیتی و رم 16 گیگابایتی نیاز داشته باشند.
برای فضای ذخیره سازی، بهتر است که از هارد SSD به جای HDD استفاده کرده تا سرعت پردازش بالاتری را تجربه کنید. حداقل 256 گیگابایت فضای ذخیره سازی مورد نیاز خواهد بود که 512 گیگابایت یا بیشتر برای کاربرانی که از فایلهای حجیم استفاده میکنند توصیه میشود. مشخصات موردنیاز برای رونمایی از ویندوز 12 تقریبا مشابه با ویندوز 11 است، با این تفاوت که امکانات مبتنی بر هوش مصنوعی حداقلهای لازم را تا حدی افزایش میدهد.
شایعاتی مبنی بر رونمایی از ویندوز 12 توسط مایکروسافت
در بروز رسانیهای ویندوز کسانی که به صورت قانونی نسخههای آن را خریداری کردهاند، بروز رسانی برای آنها هزینهای ندارد. تا زمانی که مجوزهای لازم برای ویندوز 10 و 11 را داشته باشید میتوانید ویندوز 12 را به صورت رایگان اجرا کنید. با این حال ممکن است مدلهای اشتراکی مختلفی به خصوص با ویژگیهای هوش مصنوعی وجود داشته باشد که برای استفاده از آنها باید هزینهای را پرداخت کنید. استراتژی قیمت گذاری مایکروسافت معمولا مشخص است. با این وجود، شایعاتی مبنی بر قیمت گذاری ویندوز 12 وجود دارد. پیش بینی میشود که قیمت این نسخه از ویندوز در حدود 139 دلار و ویندوز 12 پرو 199 دلار قیمت گذاری شوند. برای اطلاع دقیق از تاریخ رونمایی از ویندوز 12 باید منتظر اخبار بیشتری از سمت مایکروسافت باشید.
پاسخ دهی