آموزشی

آموزش رفع خطای 500 Internal Server Error در وردپرس

هنگامی که به یک سایت مراجعه می‌کنید ممکن است با مشکلات متعددی مواجه شوید، اما آیا تا به حال با ارورهای مختلف روبرو شده‌اید؟ یکی از بدترین و دشوارترین ارورهایی که می‌توانید مشاهده کنید خطای 500 internal server error است که دردسرهای زیادی را در مدیریت سایت و هاست به وجود می‌آورد. اگر با این مشکل مواجه شدید نگران باشید، زیرا راه‌های متعددی برای برطرف کردن خطای 500 وردپرس وجود دارد که از آن‌ها می‌توان به بارگذاری مجدد و پاک کردن کش اشاره کرد.

ارور 500 internal server چیست؟

خطاهای زیادی ممکن است در هاست به وجود بیایند که از آن‌ها می‌توان به ارور 500 وردپرس اشاره کرد. این ارور که معمولا با پیغام Internal server error نمایش داده می‌شود، به معنای وجود شرایط و اختلالاتی است که سرور با آن مواجه خواهد شد.

زمانی که به یک سایت مراجعه می‌کنید، برای نمایش اطلاعات لازم مرورگر درخواستی را به سرور سایت ارسال می‌کند تا آن هم کدهای مربوط به JS,HTML,Css و PHP را به مرورگر بفرستد. حال اگر ارور 500 سایت به وجود بیاید به معنای وجود مشکلات متعدد از سمت سرور خواهد بود. این ارور انواع مختلفی دارد که از آن‌ها می‌توان به 500، 501، 502، 503 و… اشاره کرد.

دلایل ایجاد خطای 500 internal server چیست؟

بروز خطای 500 internal server error  می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که از آن‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • مشکل یا ناسازگاری نسخه PHP هاست با قالب، افزون هها ای هسته وردپرس
  • خراب شدن پایگاه داده
  • خراب شدن فایل htaccess
  • بروز مشکل در افزونه‌های نصب شده
  • نادرست بودن اطلاعات ورود دیتابیس
  • وجود مشکل در کش مرورگر
  • وجود محدودیت در حافظه PHP
  • خراب شدن فایل‌های اصلی وردپرس

5 روش رفع مشکل 500 internal server

حال که درباره ارور 500 سایت و علت به وجود آمدن آن اطلاعات کسب کردید، نوبت به رفع ارور 500 internal server می‌رسد. روش‌های متعددی برای برطرف کردن ارور 500 وجود دارد که به شرح زیر هستند.

1- از پاک کرد کش مرورگر شروع کنید!

یکی از راه‌های سریع و آسان برای حل کردن ارور 500 سایت پاک کردن کش مرورگر است. این احتمال وجود دارد که کش یا همان حافظه پنهان خراب شده باشد که این امر باعث ایجاد مشکل در هنگام دسترسی به سایت می‌شود.

برای بررسی این موضوع بهتر است سایت‌های دیگر را نیز با مرورگر خود باز کنید. اگر باز هم با این خطا مواجه می‌شوید مشکل از مرورگرتان است. در این صورت باید از یک مرورگر دیگر به هاست و سایت خود مراجعه کنید. اگر این بار با این خطا مواجه نشدید، در نتیجه مشکل از حافظه پنهان یا کش شما خواهد بود.

برای پاک کردن کش کلیدهای CTRL+SHIFT+DELETE را همزمان بزنید و حافظه کش را خالی کنید. اگر مرورگر شما گوگل کروم است، پاک کردن کش آن از طریق سه نقطه عمودی سمت راست و کلیک روی clear browsing data  امکان پذیر خواهد بود. اگر بعد از این اقدامات باز هم ارور 500 را مشاهده می‌کنید، وقت آن است که به سراغ امتحان کردن راه‌های دیگر بروید.

2- سایت خود را مجددا بارگذاری کنید

گاهی اوقات بعضی از خطاها خود به خود برطرف می‌شوند. پس بهتر است قبل از دستکاری تنظیمات کمی زمان بدهید و صفحه را رفرش کنید.

این امر مخصوصا زمانی به وجود می‌آید که شما اخیرا تغییراتی در هاست یا وردپرس ایجاد کرده باشید. در این صورت یک بارگذاری مجدد می‌تواند ارور را برطرف کرده و همه چیز را به حالت سابق بازگرداند.

3- فایل ارور لاگ هاست را بررسی کنید

قابلیتی تحت عنوان دیباگ یا خطایابی در وردپرس وجود دارد که در صورت بروز مشکل با بررسی فایل ارور لاگ میتوانید سرنخ هایی از دلیل بروز مشکل پیش امده به دست آورید. در این فایل به شما گفته می شود ارور فعلی که روی سایتتان وجود دارد به چه دلیلی رخ داده است.

گزارشی که برای خطاها ارسال می‌شود ممکن است اطلاعاتی درباره آن‌ها به شما بدهد. بسته به میزبانی که برای هاست خود انتخاب کرده‌اید این گزارش‌ها ممکن است به صورت دوره‌ای تغییر کنند. بنابراین، باید در سریع‌ترین زمان آن‌ها را بررسی کنید. می‌توانید.

  1. ابتدا وارد هاست خود شوید. به دنبال یک فایل با نام error log باشید.
  2. در فایل log، گزارش‌ خطای سایت را بررسی کنید.

در مسیر نصب وردپرس فولدرهای logs، php، cache و wp-cli قابل مشاهده هستند که هر کدام گزارشات بخش خاصی را عنوان می کنند.

اگر فایل error log را مشاهده نمیکنید باید حالت دیباگ وردپرس را فعال کنید، پس در هاست در مسیری که وردپرس را نصب کرده اید، به دنبال فایل wp-config.php باشید. بعد از پیدا کردن define(‘WP_DEBUG’, false); آن با قطعه کد زیر جایگزین کنید:

define('WP_DEBUG', true) ;
define('WP_DEBUG_DISPLAY', false) ;
define('WP_DEBUG_LOG', true) ;

این قطعه کد یک فایل debug.log ایجاد می‌کند این فایل در مسیر نصب وردپرس ایجاد می شود. بعد از برطرف کردن مشکل به خاطر داشته باشید که مقدار را به false بازگردانید.

4- تغییر نسخه php هاست

اصولا با تغییر نسخه php هاست مشکل خطای 500 نیز برطرف می شود برای این منطور می توانید به هاست خود مراجعه کرده و در بخش php manager نسخه دیگری را امتحان کنید این کار را تا برطرف شدن مشکل امتحان کنید اگر نمیدانید چطور این کار را انجام دهیدُ به کمک آموزش زیر می توانید روش تغییر نسخه php هاست را بیاموزید.

5- خطای برقراری اتصال پایگاه داده را بررسی کنید

اگر خطای 500 سایت به دلیل برقراری اتصال پایگاه داده باشد، نه تنها سایت شما برای کاربران بروز نخواهد شد، بلکه نمی‌توانید به داشبورد سیستم مدیریت محتوای خود نیز دسترسی داشته باشید. ممکن است مشکل از موارد زیر باشد:

  • نادرست بودن اطلاعات پایگاه داده در فایل wp-config.php
  • خراب شدن دیتابیس سایت
  • اختلال دیتابیس

در مسیر نصب وردپرس فایل wp-config.php را بررسی کنید و مطمئن شوید نام دیتابیس، نام کاربری و رمز عبور دیتابیس صحیح است.

خطای 503 در وردپرس

برای موارد بعدی به phpmyadmin  مراجعه کنید.

سپس با انتخاب دیتابیس و جداول موجود روی گزینه check all کلیک کنید. منویی در سمت راست وجود دارد که با کلیک روی maintenance می‌توانید مشکل موجود را برطرف کنید.

همچنین می توانید وضعیت سلامت جداول را چک کنید.

مورد آخر یکی از رایج‌ترین دلایل خطای اتصال پایگاه داده محسوب می‌شود. برای برطرف کردن آن به MySQL مراجعه کرده و گزینه repair database را بزنید.

3- بکاپ سایت را ریستور کنید

همیشه قبل از این که با مشکلی مواجه شوید، بهتر است به فکر تهیه نسخه پشتیبان از سایت خود باشید. در اکثر پنل‌های مدیریتی هاست گزینه‌ای برای بکاپ وجود دارد  که به سادگی  با یک کلیک می‌توانید از کل اطلاعات موجود در هاست خود بکاپ گرفته و آن را نگهداری کنید.

اگر قبل از بکاپ گیری با خطای 500 مواجه شده‌اید، نگران نباشید، هنوز هم می‌توانید از هاست خود یک بکاپ دستی تهیه کنید. برای انجام این کار، باید کپی‌هایی از فایل‌های وب سایت و همچنین پایگاه‌های داده خود را ذخیره کنید.

نکات رفع خطای 500 internal server error

مدیریت هاست و سایت یکی از کارهایی است که در حین آن ممکن است با خطاها و مشکلات زیادی مواجه شوید. یکی از راه‌هایی که می‌توانید با آن تا حد زیادی از بروز مشکل پیشگیری کنید داشتن هاست وردپرس مناسب است. با بروز خطاهای مختلف مانند ارور 500 internal server راه‌های زیادی برای برطرف آن خواهید داشت که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم. علاوه بر این داشتن یک میزبان مناسب به شما کمک می‌کند که پشتیبانی لازم برای برطرف کردن این مشکل را داشته باشید. برای برطرف کردن این خطا می‌توانید با ما تماس گرفته و مشکلات خود را مطرح کنید.

پاسخ دهی

  • Rating
X