هاستها انواع مختلی دارد که هنگام راه اندازی سایت باید با همه آنها آشنایی داشته باشید. برخی از آنها برای سایتهای معمولی و کوچک و برخی دیگر برای سازمانهای بزرگ مناسب هستند. هاست ابری و معمولی دو نوع هاست محبوب در میان کاربران هستند، اما تفاوت هاست ابری با هاست معمولی چیست؟ در حقیقت، هاست ابری و هاست غیر ابری در موارد مختلفی با یکدیگر تفاوت دارند که میتوان از بارزترین تفاوت هاست ابری و غیر ابری به میزان سرعت و پایداری اشاره کرد.
تفاوت هاست ابری و هاست غیر ابری
تفاوت هاست ابری با هاست معمولی باعث میشود که عملکرد آنها نیز متفاوت باشد، اما این هاستها در چه مواردی متفاوت هستند؟ هر کدام از آنها مزایایی داشته که میتوانید با توجه به نیاز خود بهترین گزینه را انتخاب کنید. در ادامه ابتدا مفاهیم هاست ابری و غیر ابری را بررسی میکنیم سپس به تفاوتهای این دو نوع هاست به طور کامل اشاره میکنیم.
هاست معمولی یا هاست غیر ابری چیست؟
هاست معمولی سرویسی است که در آن فایلها بر روی یک سرور واحد در دیتاسنتر ذخیره میشوند که با هاست ابری که شبکهای از سرورهای متصل به هم است تفاوت دارد. سرویس هاستینگ معمولی در یک فضای فیزیکی به عنوان سرور ذخیره میشود و زمان خواندن و نوشتن از این منابع استفاده خواهد کرد. این نوع هاستها معمولا از سیستمهای مجازی استفاده کرده و به شما اجازه میدهند که سایت خود را راه اندازی کنید.
اگر بودجه زیادی کنار نگذاشته و به دنبال یک سرویس اقتصادی هستید، هاست معمولی غیرابری یک گزینه ایده آل به حساب میآید، زیرا در آن چند نفر به طور مشترک از آن استفاده میکنند. هاستهای معمولی به دو صورت اشتراکی و اختصاصی مورد استفاده قرار میگیرند.
هاستهای اختصاصی فضا و منابع موردنیاز بیشتری را نسبت به هاستهای اشتراکی در اختیار کاربران قرار میدهند. قاعدتا هزینه آنها نیز بیشتر است و امنیت بیشتری را برای سایت فراهم میکنند.
هاست ابری یا CLOUD چیست؟
نوع دیگری از هاستها که در سالهای اخیر به محبوبیت آنها افزوده شده است، هاست ابری هستند که بر خلاف هاستهای معمولی از سرور فیزیکی برای پشتیبانی اطلاعات استفاده نمیکنند. هاست ابری سایت شما را با استفاده از سرورهای تکی مختلف میزبانی میکند که به یکدیگر لینک میشوند و مدام در حال بروزرسانی هستند.
با توجه به این که سرورهای ابری در چندین جای مختلف هستند، هنگام ورد کاربران به سایت مکان آنها ردیابی شده و نزدیکترین سرور ابری برای آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
با داشتن هاست ابری و یک فضای مجازی، دیگر مجبور نیستید به یک فضای فیزیکی تکیه کنید. با این کار شما فقظ هزینههای منابع استفاده شده را پرداخت میکنید و هزینههای اضافی مانند نگهداری سرورها از بین میرود.
اگر دغدغه شما تامین امنیت هاست است، بهتر است سرورهای ابری اختصاصی را انتخاب کنید. کنترل پنلهای مختلفی برای هاستهای ابری طراحی شدهاند که مدیریت آنها را بسیار آسانتر خواهند کرد.
1- تفاوت هاست ابری و غیر ابری در میزان امنیت
همیشه سرور برای در امان ماندن در برابر حملات و سرقت اطلاعات و اقدامات امنیتی نیاز دارد. با هاستهای معمولی در صورت بروز هر گونه حمله سایبری خطر از دادن سایت خود را دارید، اما با هاست ابری دادههای شما در چندین سرور متصل به هم ذخیره شده که این امر خطر از دست رفتن آنها را کاهش میدهد. شرکتهای ارائه دهنده خدمات هاستینگ باید امنیت سرور را حفظ کنند.
بنابراین، در هنگام ارائه دهنده مناسب باید نهایت دقت خود را به کار بگیرید. هر زمان که یکی از سرورها دچار آسیب شود، دادهها از سرور دیگر به سمت هاست ارسال میشوند.
2- مقایسه هاست ابری و هاست معمولی در نوع عملکرد
نوع عملکرد و میزان آن به طور کلی به سرور بستگی دارد. سرور میتواند درخواستهای کاربران را پردازش کرده و منابع کافی برای آپ تام سایت ارائه دهد.
سرور هاستهای معمولی اگر بهینه باشند زمان بارگذاری صفحات را کاهش داده و سرعت آنان را افزایش میدهند، اما هاست ابری به دلیل ساختار و نوع تخصیص منابع عملکرد بهتری را ارائه میدهد. اگر وبسایت شما ترافیک کمی دارد، بهتر است که از سرویسهای اشتراکی استفاده کنید.
3- تفاوت هاست ابری با هاست معمولی در میزان آسیب پذیری و اعتبار
مشکلات نرم افزاری، سخت افزاری و سایر امکانات هاست میتواند منجر به خرابی سرور شود. سایت شما ممکن است برای چندین ساعت در دسترس کاربران نباشد تا زمانی که مشکل برطرف شود. بنابراین، هاست باید سلامت سرور را حفظ کند تا آپتایم بالایی را ارائه دهد.
در میزبانی معمولی غیرابری، هاست وبسایت به یک سرور فیزیکی متکی است.
این امر قابلیت اطمینان کلی منابع را کاهش میدهد که در هاست ابری به دلیل معماری و متصل بودن سرورها ای مشکل به وجود نمیآید. هاست ابری شبکهای از سرورها را ارائه میدهد که دادههای شما را ذخیره میکنند. اگر یک سرور به دلیل خرابی سخت افزار از کار بیفتد، به سرعت با سرور دیگری جایگزین میشود.
4- مقایسه قیمت هاست ابری و هاست غیر ابری
دیگر تفاوت هاست ابری با هاست معمولی هزینه آنها است. معمولا هاستهای معمولی با یک قیمت ثابت ارائه میشوند و مهم نیست که از منابع آنها استفاده کنید یا خیر.
پس اگر منابع اهمیت زیادی برایتان ندارد، بهتر است از هاستهای اشتراکی به جای هاست اختصاصی استفاده کنید. هاست ابری بر خلاف این موضوع است و شما فقط هزینه منابعی که تهیه میکنید را میپردازید. قبل از خرید به دقت همه هاست را بررسی کرده و سپس نسبت به خرید آنها اقدام کنید.
5- مقایسه میزان آپتایم هاست ابری و هاست معمولی
در نوع معماری ابری قدرت چندین سرور در کنار هم می تواند یک میزبانی منحصربفرد را رقم زند این تجمیع قدرت تنها به ویژگی های نرم افزاری خاتمه نمی یابد بلکه ویژگی های نرم افزاری و حتی منابع پردازشی سرورها هم یکپارچه می شوند بنابراین از نهایت عملکرد چند سرور برای در میزبانی ابری بهره گرفته می شود.
6- تفاوت معماری هاست ابری با هاست معمولی
در معماری هاست ابری اکوسیستم کاملا متفاوت از روش های سنتی است. در حقیقت تفاوت هاست ابری و هاست غیر ابری دقیقا در نوع معماری آن ها است.
در هاست ابری به کمک ابزارهای شخص ثالث عملیات یکپارچه کردن منابع، نرم افزار و سخت افزارها آغاز می شود. ادغام کلیه منابع نرم افزاری و سخت افزاری چند سرور می تواند قدرت میزبانی را به حداکثر برساند در حالیکه روش میزبانی سنتی به قدرت یک سرور فیزیکی متکی است.
7- تفاوت هاست ابری و غیر ابری در مقیاس پذیری
مقیاس پذیری یک مزیت کلیدی میزبانی ابری نسبت به میزبانی سنتی است. میزبانی ابری به راحتی می تواند با استفاده از منابع تجمیع شده در سیستم ابری، نوسانات ترافیکی وب سایت را کنترل کند، در حالی که میزبانی سنتی ممکن است مقیاس پذیری و عملکرد محدودی داشته باشد.
به عنوان مثال، ورود ترافیک بالای ناگهانی به یک وب سایت میزبانی شده بر روی یک سرور غیر ابری ممکن است به دلیل محدودیت منابع و ظرفیت، دچار کندی شود یا حتی از دسترس خارج گردد در مقابل، وبسایتهای میزبانی شده روی هاست ابری میتوانند از طرفیت سرور بهره ببرند هاستینگ به وبسایت مربوطه اطلاع میدهد که تحت اتک است و باید در خصوص مدیریت بحران اقدام کند.
8- مدیریت آسان تر هاست ابری نسبت به غیر ابری
سادگی مدیریت هاست ابری یکی از مزایای کلیدی آن نسبت به هاست غیر ابری است نگهداری و تعمیر سرورهای تجمیع شده در معماری ابری ساده تر است چراکه در صورت خرابی تنها کافیست همان قطعه معیوب را تعویض کرد یا ایراد مربوطه را رفع کرد و سایر سرورها در مدار به فعالیت خود ادامه می دهند.
9- تفاوت هاست ابری و معمولی در سفارشی سازی
با میزبانی ابری، کاربران می توانند به منابع مختلف متناسب با نیازهای خود دسترسی داشته باشند. این موضوع شامل تنظیم عملکرد سرور، ظرفیت ذخیره سازی و در دسترس بودن شبکه بر اساس الگوهای ترافیک و پیش بینی های رشد سایت در آینده است.
در مقابل، میزبانی سنتی معمولاً به دلیل محدودیتهای اجرای یک وبسایت بر روی یک سرور واحد در یک مکان با منابع مشترک، در گزینههای سفارشیسازی محدود است.
ویژگی های هاست ابری در مقایسه با هاست غیر ابری
در مقایسه تفاوت هاست ابری با هاست معمولی میتوان به مزایای هاست ابری پی برد که عبارتند از:
- در هنگام حملات سایبری و DDos میتواند به صورت بهتری عمل کند.
- از منابع سرور به صورت بهینه استفاده میکند.
- امنیت و سطح بالاتر حفاظت از اطلاعات را ارائه می دهد.
- کارایی بهتر و پایداری بیشتر در هنگام قطعی و مشکلات سخت افزاری دارد.
هاست ابری یا معمولی؟ خرید بهترین هاست ابری از فرتاک سرور
وجود یک هاست قدرتمند با منابع پردازشی متناسب برای تمامی وبسایت ها اعم از کسب و کارهای کوچک و بزرگ ضروری است. سرورها به دو نوع معماری سنتی و ابری پیکربندی می شوند. عموم افراد آنها را به عنوان هاست معمولی و ابری میشناسند. این دو نوع هاست برای اکثر سایتها پاسخگو هستند، اما اگر کار شما به گونهای بوده که پایداری و کمترین قطعی سرور برای شما حیاتی است، بهتر است هاست ابری را انتخاب کنید. در این مطلب، به تفاوت هاست ابری با هاست معمولی اشاره کردیم. در نهایت میتوانید با بررسی هر دو این هاستها از شرکت ما یعنی فرتاک سرور سرویس موردنظر خود را خریداری کنید.
پاسخ دهی