آپتایم هاست عموما به درصد زمانی اشاره دارد که یک وب سایت یا برنامه وب در دسترس کاربران است بررسی uptime سایت به شما کمک میکند تابدانید سایت تا چه حد در دسترس کاربران قرار داشته و چقدر قطعی داشته است پس آپتایم و بررسی آن مساله ای حیاتی بشمار میرود. در این مقاله درباره اینکه چگونه آپتایم هاست را اندازه گیری کنیم و از چه ابزارهایی برای اطلاع از میزان آپتایم سایت استفاده کنیم، توضیحاتی ارائه می شود پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
قطعی های مکرر سایت می تواند منجر به از دست دادن درآمد، مشتریان و شهرت شود. از آنجایی که آپتایم بالا مساله بسیار مهمی است، میتوانید برای خرید هاست و دامنه امن و مطمئن با کمترین قطعی با کارشناسان ما در مجموعه فرتاک سرور تماس بگیرید. همچنین برخی از ابزارها و منابعی را معرفی خواهیم کرد که می توانید از آنها برای نظارت بر زمان آپدیت وب سایت خود استفاده کنید.
آپتایم هاست چیست؟
Uptime هاست به زمانی اشاره دارد که یک وب سایت یا برنامه وب در دسترس کاربران قرار می گیرد. این مدت زمان به صورت درصد بیان می شود و هر چه به 100 نزدیکتر باشد به این معنی است که سایت یا برنامه با وقفه های کمتری در بستر وب در حال ارائه بوده است. به طور کلی، 100٪ آپتایم تقریباً غیرقابل دسترسی است. اما 99.9% آپتایم بهترین حالت در نظر گرفته می شود. این بدان معناست که در طول یک سال، سایت یا برنامه شما فقط برای حدود 9 دقیقه و 7 ثانیه از کار می افتد.
پایین بودن درصد آپتایم می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. از شایع ترین دلایل پایین بودن درصد آپتایم سایت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قطع برق
- مشکلات سرور
- حملات هکرها
- اشکالات نرم افزاری
- و…
هنگامی که یک وب سایت یا برنامه وب از کار می افتد، کاربران نمی توانند به آن دسترسی داشته باشند، که می تواند منجر به از دست دادن درآمد، مشتریان و شهرت شود. به همین دلیل است که زمان بالا برای هر کسب و کاری که دارای وب سایت یا برنامه کاربردی تحت وب است بسیار اهمیت دارد.
چرا آپتایم سایت مهم است؟
دلایل متعددی برای ردیابی زمان آپ تایم سرورهای هاست وجود دارد. در اینجا برخی از مهم ترین آنها اشاره شده است.
1- در دسترس بودن وب سایت یا برنامه های تحت وب
همانطور که قبلا ذکر شد، آپتایم بالا برای هر کسب و کاری که دارای وب سایت یا برنامه تحت وب است حیاتی بشمار میرود. وقتی وب سایت یا برنامه شما از کار می افتد، کاربران نمی توانند به آن دسترسی داشته باشند، که می تواند منجر به از دست دادن درآمد، مشتریان و اعتبار شود. ردیابی آپتایم به شما این امکان را می دهد که از هرگونه خرابی آگاه باشید و برای رفع آن اقدام فوری انجام دهید.
2- شناسایی و حل مشکلات احتمالی
بررسی آپتایم سایت می تواند به شما کمک کند تا مشکلات بالقوه را قبل از تبدیل شدن به مشکلات بزرگتر شناسایی و حل کنید. به عنوان مثال، اگر متوجه شدید که آپتایم وب سایت شما به مرور زمان در حال کاهش است، ممکن است نشان دهنده وجود مشکل در سرور میزبان شما باشد. با شناسایی زودهنگام این مشکل، می توانید قبل از اینکه آسیب قابل توجهی ایجاد کند، آن را برطرف کنید.
3- برای انتخاب یک ارائه دهنده هاست مناسب
هنگامی که به دنبال ارائه دهنده هاست هستید، مهم است که تاریخچه آپتایم سرویس های آنها را در نظر بگیرید. ارائه دهندگان هاست خوب معمولا آپتایم 99.9٪ یا بیشتر را ارائه می دهند. اگر ارائهدهندهای زمان دسترسی پذیری پایینی داشته باشد، ممکن است نشانهای از نداشتن شبکه یا تجهیزات قابل اعتماد باشد، یا خدمات خوبی به مشتریان ارائه نمیدهد. بنابراین قبل از خرید هاست حتما آپتایم سرویس ها را بررسی کنید.
4- برآوردن الزامات قرارداد
برخی از ارائه دهندگان هاستینگ در قراردادهای خود گارانتی آپتایم ارائه می دهند. اگر قطعی یا اصطلاحا داون تایم وب سایت شما در طول یک ماه مشخص از زمان تضمین شده تجاوز کند، ممکن است واجد شرایط دریافت غرامت از ارائه دهنده هاست خود باشید. ردیابی آپتایم می تواند به شما در مستندسازی خرابی ها و پیگیری ادعاهای خود کمک کند.
5- تاثیر آپتایم سایت روی سئو
موتورهای جستجو مانند گوگل به وب سایت هایی با آپتایم بالا اولویت می دهند. این به این دلیل است که وبسایتهایی که اغلب از کار میافتند، تجربه کاربری ضعیفی را ارائه میکنند. ردیابی آپتایم می تواند به شما در شناسایی و رفع مشکلاتی که ممکن است بر رتبه بندی SEO شما تاثیر بگذارد کمک کند.
آپتایم هاست و عوامل موثر بر آن
همانطور که اشاره کردیم، آپ تایم به مدت زمانی که یک وب سایت یا برنامه وب در دسترس کاربران است، اشاره دارد. آپتایم بالا برای هر کسب و کاری که دارای وب سایت یا برنامه وب است حیاتی است. عوامل متعددی می تواند بر زمان آپدیت هاست تاثیر بگذارد، از جمله زیرساخت فیزیکی میزبانی سایت یا اپلیکیشن و نحوه پیکربندی سرورهای میزبان.
-
زیرساخت فیزیکی
- اینکه سایت شما روی چه هاستی میزبانی می شود اهمیت فوق العاده ای دارد چراکه در صورت پایین بودن کیفیت سایت هر لحظه از بابت قطعی سایت دغدغه مند خواهید شد از سویی دیگر ممکن است اعتبار و مشتریان خود را به دلیل قطع بودن سایت از دست بدهید! از نظر زیرساخت فیزیکی سه فاکتور زیر مستقیما در آپتایم سایت شما دخیل هستند:
- شبکه: شبکه ای که سرورهای میزبان هاست شما بربستر آن قرار دارد، باید قابل اعتماد و پایدار باشد. قطع برق یا مشکلات شبکه می تواند باعث از کار افتادن وب سایت شما شود.
- مرکز داده: مرکز داده ای که سرورهای میزبانی شما در آن میزبانی میشوند باید ایمن و کاملا مهندسی باشد. بلایای طبیعی مانند سیل یا زلزله یا نوسانات برق و حتی اتفاقات خاص و غیرمنتظره می تواند به مرکز داده شما آسیب برساند و باعث از کار افتادن وب سایت شما شود.
- سخت افزار: سخت افزار سرور شما باید قابل اعتماد و قدرتمند باشد. خرابی سخت افزار می تواند باعث از کار افتادن وب سایت شما شود.
-
پیکربندی و مدیریت سرور
- سیستم عامل: سیستم عامل سرور شما باید به روز شود. نقص های امنیتی در سیستم عامل می تواند منجر به هک شدن سرور شما و از کار افتادن وب سایت شما شود.
- نرم افزار وب سرور: نرم افزار وب سرور شما باید به درستی پیکربندی شده و مرتباً به روز شود. خطاهای نرم افزاری در وب سرور می تواند باعث از کار افتادن وب سایت شما شود.
- امنیت: سرور شما باید در برابر هکرها ایمن باشد. حملات سایبری می تواند باعث از کار افتادن وب سایت شما شود.
-
عوامل بیرونی
- حملات DDoS: حملات DDoS می تواند سرور شما را غرق در ترافیک کند و آن را برای کاربران واقعی غیر قابل دسترس کند.
- بلایای طبیعی: بلایای طبیعی مانند سیل یا زلزله می تواند به زیرساخت های فیزیکی شما آسیب برساند و باعث از کار افتادن وب سایت شما شود.
- خطاهای انسانی: خطاهای انسانی می تواند منجر به خرابی پیکربندی سرور یا نرم افزارها شود که بر وب سایت شما نیز تأثیر می گذارد.
چگونه آپتایم سرور را اندازه گیری کنیم؟
مطمئناً این امکان برای کسی وجود ندارد که به صورت 24 ساعته سایت خود را بررسی کند و از در دسترس بودن آن مطمئن شود اما با استفاده از ابزارهای مانیتورینگ آنلاین می توانید به صورت خودکار وضعیت سایت خود را بررسی کنید. این ابزارها شما را در مورد میزان آپتایم هاست و در ادامه در دسترس بودن سایت آگاه می کنند. در ادامه چند نمونه از بهترین ابزارهای مانیتورینگ را به شما معرفی می کنیم. می توانید از این ابزارها برای اندازه گیری زمان کارکرد سرور میزبان سایت خود استفاده کنید.
بهترین ابزارهای مانیتورینگ هاست
- Down Notifier
- Monitor Scout
- Super Monitoring
- Site24x7
- Got Site Monitor
- Host Tracker
- Pingdom
- Uptime Robot
- Basic State
- Freshping
در ادامه گریزی مختصر به ابزارهای بررسی آپتایم هاست خواهیم زد.
1- ابزار Down Notifier
این ابزار شامل نسخه رایگان و تجاری می باشد. زمانی که وب سایت شما از کار بیفتد یا از دسترس خارج شود Down Notifier سریعا به شما اطلاع می دهد. برای استفاده از Down Notifier وارد صفحه اصلی شده و آدرس وب سایت خود را در قسمت «URL وب سایت» وارد کنید. سپس باید انتخاب کنید که از طریق ایمیل یا… به شما هشدار داده شود. این ابزار در حالت رایگان هر 10 دقیقه سایت شما را آنالیز می کند.
آدرس: https://www.downnotifier.com/
2- ابزار Monitor Scout
این ابزار هر 1 دقیقه یک بار وضعیت سایت شما را اسکن می کند. Monitor Scout زمان کار سایت شما را از 15 موقعیت جغرافیایی مختلف بررسی می کند. شما می توانید انتخاب کنید که در صورت از کار افتادن سایت، اخطار از طریق ایمیل یا پیامک برای شما ارسال شود.
آدرس: https://www.monitorscout.com/
3- ابزار Super Monitoring
این ابزار نه تنها نظارت جامعی روی سایت شما انجام می دهد، بلکه یک مانیتورینگ همه جانبه هم ارائه میدهد.
آدرس: https://www.supermonitoring.com/
4- ابزار Site24x7
این یک ابزار نظارتی همه کاره است که علاوه بر بررسی آپتایم هاست، وضعیت زیر ساخت را نیز رصد میکند. این ابزار عالی سرور و شبکه شما را تحت نظر دارد تا ببینید مشکلی وجود دارد یا خیر. همچنین بر درخواست هایی سمت کاربر و پاسخ های سمت سرور نیز نظارت دارد پیشنهاد میکنیم آن را به صورت رایگان امتحان کنید.
آدرس: https://www.site24x7.com/
5- ابزار Got Site Monitor
Got Site Monitor یکی از ابزارهای نظارتی است که طرفداران زیادی دارد. در نسخه رایگان، Uptime پنج سایت را بررسی می کند. این ابزار در نسخه رایگان هر 5 دقیقه یک بار و در نسخه پولی هر دقیقه یک بار آپتایم سرور را اسکن می کند. همچنین علاوه بر نظارت بر UpTime هاست، عملکرد سایت و گواهی Ssl را نیز بررسی می کند.
آدرس: https://www.gotsitemonitor.com/
6- ابزار Host Tracker
این یکی از بهترین ابزارهای نظارت بر وب سایت و بررسی آپتایم هاست است. در نسخه پولی قادر خواهید بود 150 سایت را به روش های مختلف نظارت کنید. در نسخه رایگان هر 30 دقیقه 2 سایت مختلف را رصد می کند.
آدرس: https://www.host-tracker.com/
7- ابزار Pingdom
یکی از عالی ترین ابزارهای نظارتی Pingdom است. حتی اگر نسخه رایگان آن را استفاده کنید، از 70 نقطه جغرافیایی بازخورد دریافت خواهید کرد. این ابزار آنلاین بررسی آپتایم هاست، هر دقیقه سایت را مانیتور می کند و در صورت بروز هرگونه مشکل با اعلان یا ایمیل فوری شما را مطلع می کند. نسخه پولی شامل اعلان های پیامکی است.
آدرس: https://www.pingdom.com/
8- ابزار Uptime Robot
این ابزار کاملا رایگان است و هر 5 دقیقه یکبار سایت شما را چک می کند و در صورت وجود خطا برای شما ایمیل می فرستد.
آدرس: https://uptimerobot.com/
9- ابزار Basic State
این ابزار آنلاین به شما این امکان را میدهد که تعداد نامحدودی سایت را به صورت رایگان بررسی کنید. وقتی سایت شما از دسترس خارج میشود از طریق ایمیل یا پیامک برای شما هشداری ارسال میشود.
آدرس: basicstate.com
10- ابزار Freshping
این ابزار هر دقیقه به طور خودکار زمان کار سایت را بررسی می کند و از طریق Slack Twilio و ایمیل به شما هشدار می دهد. به این شکل متوجه می شود سایت از دسترس خارج شده و هاست شما تا چه حدی در دسترس بوده و اصطلاحا آپتایم هاست چند درصد است.
آدرس: https://www.freshworks.com/website-monitoring
آپتایم هاست و بررسی ان مساله بسیار مهمی است. شما به عنوان مدیر یک کسب و کار آنلاین باید بدانید سایت شما تا چه میزان در دسترس است و اصطلاحا uptime هاست چقدر بوده است. در صورت قطعی های مکرر و داون شدن سایت، به مرور اعتبار خود را از دست خواهید داد و این میتواند روی میزان فروش و ترافیک روزانه سات تاثیر مستقیمی داشته باشد. اگر از بابت آپتایم هاست نگران هستید، میتوانید از سرویس های ابری استفاده کنید. معماری هاست ابری به گونه ای است که بالاترین دسترسی پذیری را ارائه میدهد و میتواند ادعای آپتایم 100 درصدی داشته باشد. فرتاک سرور مفتخر است که تمامی سرویس های هاست خود را برپایه معماری ابری ارائه داده است تا میزبانی امن برای کسب و کارهای آنلاین باشد.
پاسخ دهی