مقالات

روش‌های افزایش امنیت هاست

افزایش امنیت هاست

در فضای اینترنت چند میلیارد سایت وجود دارد که هر کدام از آن‌ها توسط حداقل یک وب سرور پشتیبانی می‌شوند. همان طور که می‌دانید همه وبسایت ها در معرض هک یا حملات مخرب هستند که این امر امنیت آنان در مقابل این حملات را پایین می‌آورد. ایجاد امنیت کافی برای هاست‌ها و سرورها برای ارائه دهندگان خدمات ابری از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا صاحبین سایت‌ها برای یافتن بهترین نکات امنیتی به آن‌ها وابسته خواهند بود. بنابراین، برای جلوگیری از هک شدن یا به وجود آمدن هر مشکل امنیتی دیگری برای سایت خود بهتر است نکات مختلفی از جمله استفاده از گواهی SSL و گرفتن بکاپ از سایت را رعایت کنید.

آموزش افزایش امنیت هاست

در فضای اینترنت چند میلیارد سایت وجود دارد که هر کدام از آن‌ها توسط حداقل یک وب سرور پشتیبانی می‌شوند. همان طور که می‌دانید همه وبسایت ها در معرض هک یا حملات مخرب هستند که این امر امنیت آنان در مقابل این حملات را پایین می‌آورد.

ایجاد امنیت کافی برای هاست‌ها و سرورها برای ارائه دهندگان خدمات ابری از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا صاحبین سایت‌ها برای یافتن بهترین نکات امنیتی به آن‌ها وابسته خواهند بود. بنابراین، برای جلوگیری از هک شدن یا به وجود آمدن هر مشکل امنیتی دیگری برای سایت خود بهتر است نکات مختلفی از جمله استفاده از گواهی SSL و گرفتن بکاپ از سایت را رعایت کنید.

بالا بردن امنیت هاست

تمامی سایت‌ها در مقابل حملات آسیب پذیر هستند. به همین منظور، به تمامی اقدامات و سیاست‌هایی که برای محافظت از هاست و سایت انجام می‌شود، امنیت هاست و فضای ابری گفته می‌شود. اگر برای کسب و کار خود یک سایت تهیه کرده باشید، احتمالا اطلاعات مهمی را در آن قرار خواهید داد.

پس با یک آسیب کوچک به امنیت سایت، ممکن است قسمتی کوچک یا همه اطلاعات شما از بین رفته یا به سرقت برسند. هکرها به راحتی می‌توانند به فضاهای ابری دسترسی پیدا کرده و به سو استفاده بپردازند. از این رو، انجام چند عملیات برای افزایش امنیت هاست وبسایت ضروری خواهد بود.

مقایسه امنیت هاست‌ لینوکسی و ویندوزی

دقیقا نمی‌توان گفت که امنیت هاست‌های ویندوزی بالاتر است یا هاست‌های لینوکسی، چرا که هر دو اقدامات مفیدی را برای تامین امنیت خود انجام می‌دهند. از مزایای خرید هاست ویندوزی این است که به دلیل مبتنی بر مجوز بودن به صورت خودکار و پیش فرض دسترسی را محدود کرده و دیوار امنیتی برای هکرها و مهاجمان ایجاد خواهد کرد.

در مقابل، هاست‌های لینوکسی قرار دارند که نسبت به هاست‌های ویندوزی کمتر در معرض خطر قرار می‌گیرند. این به بدین دلیل است که محبویت لینوکس در مقابل ویندوز بسیار کمتر است و افراد کمتری از آن استفاده می‌کنند. لینوکس یک سیستم متن باز است. به همین دلیل، به محض بروز مشکل در آن افراد می‌توانند به راحتی نسبت به برطرف کردن آن اقدام کنند.

بهترین روش‌ برای افزایش امنیت هاست

برای تامین امنیت هاست وبسایت می‌توانید موارد زیر را روی سرویس خود بررسی کنید:

  1. روی هاست خود گواهی ssl نصب کنید.
  2. بکاپ گیری منظم را فراموش نکنید.
  3. از ابزارهای اسکن امنیتی هاست استفاده کنید.
  4. از پروتکل ftp امن یا همان SFTP استفاده کنید.
  5. به طور مدوم رمز هاست خود را در بازه های زمانی منظم تغییر دهید.
  6. اطلاعات سایت و هاست خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.
  7. از افزونه و قالب های نال شده استفاده نکنید.
  8. دسترسی برای توسعه کدهای سایت خود را به اشخاص مطمئن بسپارید.
  9. اطلاعات ورود به ناحیه کاربری و هاست خود را در اختیار کسی قرار ندهید.
  10. از بروزرسانی CMS خود غافل نشوید.

1- از گواهی SSL و پروتکل HTTPS استفاده کنید

SSL برای محافظت از داده‌های مهم و دسترسی به سایت با امنیت بالا از اهمیت زیادی برخوردار است. برخی از ارائه دهنگان میزبانی وب به همراه سرویس‌های خود یک گواهی SSL رایگان نیز ارائه می‌کنند که در صورت نبود این امکان می‌توانید آن را از یک مرجع معتبر خریداری کنید.

اگر می‌خواهید از داشتن گواهی SSL مطمئن شوید به نماد کنار url  سایت توجه کنید. اگر کنار آن یک قفل و در لینک Https نمایش داده شد به معنی فعال بودن گواهی SSl خواهد بود.

2- بالا بردن امنیت هاست با بکاپ گیری منظم

آموزش افزایش امنیت هاست

هیچ چیز مثل گرفتن بکاپ نمی‌تواند در محافظت از داده‌های وبسایت به طور موفق عمل کند. با بکاپ گیری منظم از سایت خود می‌توانید به سرعت تمامی اطلاعت هک شده را بازیابی کنید. بکاپ گیری در هاست وبسایت هم به صورت دستی و هم به صورت خودکار امکان پذیر است. یکی دیگر از مسائل مهم در این زمینه نگهداری فایل‌های بکاپ بوده که بهتر است آن‌ها را روی کامپیوتر یا روی یک هارد مجزا نگهداری کنید.

بسیاری از هاستینگ ها فایل‌های بکاپ را به مدت محدودی نگهداری می‌کنند. پس بهتر است در هنگام خرید هاست اطلاعات کافی در این زمینه جمع آری کنید. در صورت استفاده از وردپرس نیز باید نسبت به تهیه فایل بکاپ اقدام کنید.

فرتاک سرور ارائه دهنده خدمات هاستینگ، بستری فراهم کرده تا به صورت خودکار در بازه های زمانی منظم به صورت روزانه و هفتگی و ماهانه از سرویس هاست شما بکاپ گیری دقیق به عمل آید.

3- پروتکل SFTP را نادیده نگیرید!

FTP پروتکل انتقال فایل است که به اندازه SFTP امن نبوده و این پروتکل به نام «پروتکل انتقال فایل امن» شناخته می‌شود. SFTP تمام داده‌ها، از جمله اطلاعات ورود  و فایل‌های در حال انتقال را رمزگذاری می‌کند. این امر مانع از استراق سمع، دستکاری یا سرقت اطلاعات شما توسط مهاجمان می‌شود. همچنین SFTP از یک پورت متفاوت نسبت به FTP استفاده می‌کند که دسترسی هکرها به اتصالات آن را دشوارتر می‌کند.

4- رمز عبور هاست را تغییر دهید

هیچ چیزی مانند رمز عبور در ابتدا نمی‌تواند امنیت هاست شما را تامین کند. برای این کار باید سعی کنید از رمزهای پیچیده استفاده کنید تا شناسایی آن‌ها راحت نباشد. همچنین برای افزایش امنیت بهتر است به صورت دوره‌ای پسورد را تغییر دهید. بهتر است این کار را هر سه تا شش ماه یکبار انجام دهید. در انتخاب رمز عبور موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • از ترکیب حروف لاتین کوچک و بزرگ استفاده کنید.
  • از کاراکترهای خاص مثل $ یا # یا @ و… در رمز عبور خود بهره ببرید.
  • سعی کنید رمز عبور طولانی و پیچیده بسازید تا به راحتی قابل هک یا حدس زدن نباشد.
  • از رمزهای عبور تکراری استفاده نکنید.
  • از رمزهای عبور ساده و قابل حدس استفاده نکنید.
  • از اعداد در رمز عبور خود بهره ببرید.

5- افزایش امنیت هاست با اسکن فایل ها

بدافزارها و ویروس‌ها می‌توانند فایل‌های مخرب را در هاست ایجاد کرده یا ماهیت فایل‌های موجود را تغییر دهند و اطلاعاتی مانند رمز عبور را به سرقت ببرند. اگر ارائه دهنده هاست شما ابزارهای امنیتی لازم برای هاست را ارائه نمی‌کند، می‌توانید از وب سایت‌ها و ابزارهای مخصوص برای شناسایی بدافزارها استفاده کنید. البته سرویس های هاستینگ اصولا قابلیت اسکن فایل های روی هاست و ویروس یابی را ارائه میدهند.

آیا هاست‌های اشتراکی از امنیت پایینی برخوردار هستند؟

روش های بالا بردن امنیت هاست

از آن جایی که هاست‌های اشتراکی بسیار مقرون به صرفه هستند، طرفداران زیادی دارند. اما هر چقدر که منابع سایت‌ها به طور مشترک استفاده شود، به همان اندازه نیز امنیت آن‌ها به خطر می‌افتد. پس اگر به یکی از سایت‌ها حمله صورت گیرد، امنیت دیگر سایت‌ها نیز زیر سوال خواهد رفت.

علاوه بر این مورد، اگر امنیت سرور به خودی خود ضعیف باشد، باید حتما نسبت به افزایش  امنیت آن اقدام کنید، چرا که از دست رفتن اطلاعات چیزی دور از انتظار نیست. مهم‌ترین نکته‌ای که هنگام خرید هاست اشتراکی باید به آن توجه کنید ارائه دهند خدمات هاستینگ است. شرکت‌های ارائه دهنده باید دارای قوانین و سیاست‌هایی برای تامین امنیت و حافظت از داده‌های مشتریان خود باشند.

در هنگام انتخاب ارائه دهندگان هاست وبسایت به چه نکاتی باید دقت کرد؟

برای خرید یک هاست در ابتدا باید به میزبان هاست و ارائه دهنده آن توجه کنید. به همین منظور نکاتی که در ادامه بیان می‌کنیم در این زمینه به شما کمک خواهند کرد:

  • نصب و فعالسازی گواهی SSL می‌تواند سایت را با پروتکل HTTPS امن کند که باعث بهبود سئو و عملکرد سایت نیز خواهد شد.
  • برخی از مجموعه های هاستینگ همچون فرتاک سرور متعهد به بکاپ گیری منظم هستند و برخی دیگر خیر! این نکته یعنی بکاپ گیری منظم از سمت هاستینگ را حتما بررسی کنید.
  • به داشتن قابلیت ضد DDoS دقت کنید، زیرا برخی شرکت‌ها که از این ویژگی برخوردار هستند از الگوریتم‌هایی استفاده می‌کنند که ترافیک مخرب را قبل از رسیدن به سرور مسدود می شود.

نگاهی کلی بر روش‌های افزایش امنیت هاست

امنیت هاست‌ یکی از مهم‌ترین مواردی است که بعد از راه اندازی سایت باید به طور مداوم بررسی شود و مشکل در امنیت هاست می تواند به نابودی سایت و خرابی یک کسب و کار منجر شود زیرا تمامی اطلاعات سایت و کسب و کار با پایین آمدن امنیت هاست دچار خلل خواهد شد. پس حفظ امنیت هاست باید در اولویت امور صاحبان وبسایت ها قرار بگیرد. روش‌های مختلفی برای تامین امنیت هاست وبسایت وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم. مجموعه فرتاک سرور با رعایت موارد امنیتی و توجه ویژه به اعمال پیکربندی اصولی خود را به این مساله متعهد میداند برای خرید هاست ابری امن و پرسرعت اقدام کنید و دغدغه ای بابت زیرساخت نداشته باشید. هنوز سوال دارید؟! همین حالا 02191005375 را شماره گیری کنید منتظر شنیدن صدای گرم شما هستیم…

پاسخ دهی

  • Rating
X